Epres-rebarbarás pite a konyha világától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
A konyha világa
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
22g finomliszt79 kcal
-
22g durumliszt73 kcal
-
22g graham-liszt72 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
17g kókuszcukor65 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
7g tejföl13 kcal
-
26 kcal
A töltelékhez:
-
83g eper25 kcal
-
83g rebarbara13 kcal
-
8g kókuszcukor33 kcal
-
25g víz0 kcal
-
19 kcal
Összesen
561
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
130g finomliszt473 kcal
-
130g durumliszt441 kcal
-
130g graham-liszt432 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
100g kókuszcukor390 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
40g tejföl79 kcal
-
24g kókuszreszelék158 kcal
A töltelékhez:
-
500g eper150 kcal
-
500g rebarbara79 kcal
-
50g kókuszcukor195 kcal
-
150g víz0 kcal
-
114 kcal
Összesen
3366
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
A tésztához:
-
6.5g finomliszt24 kcal
-
6.5g durumliszt22 kcal
-
6.5g graham-liszt22 kcal
-
5g vaj36 kcal
-
5g kókuszcukor20 kcal
-
5.5g tojás7 kcal
-
2g tejföl4 kcal
-
1.2g kókuszreszelék8 kcal
A töltelékhez:
-
25.1g eper8 kcal
-
25.1g rebarbara4 kcal
-
2.5g kókuszcukor10 kcal
-
7.5g víz0 kcal
-
1.5g étkezési keményítő6 kcal
Összesen
171
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 11.2 g
Zsír
-
Összesen 20.7 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 37 mg
-
Kálcium 106 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 86 mg
-
Foszfor 281 mg
-
Nátrium 53 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 86.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 182.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 152 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 53 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 146 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 73 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
561
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 67.4 g
Zsír
-
Összesen 124.2 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 599 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3414.9 g
-
Cink 13 mg
-
Szelén 220 mg
-
Kálcium 634 mg
-
Vas 16 mg
-
Magnézium 516 mg
-
Foszfor 1685 mg
-
Nátrium 315 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 521.3 g
-
Cukor 175 mg
-
Élelmi rost 41 mg
VÍZ
-
Összesen 1096.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 912 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 307 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 131 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 420 mg
-
Retinol - A vitamin: 874 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 436 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1558 micro
Összesen
3366
kcal
- 4% Fehérje
- 29% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 61% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3.4 g
Zsír
-
Összesen 6.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 171.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 32 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 26.1 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 55 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 46 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 78 micro
Összesen
171
kcal
Hozzávalók
A tésztához:
-
13 dkg finomliszt
-
13 dkg durumliszt
-
13 dkg graham-liszt
-
10 dkg vaj
-
2 db tojás
-
2 ek tejföl
A töltelékhez:
-
50 dkg eper
-
50 dkg rebarbara
-
1.5 dl víz
-
2 evőkanál étkezési keményítő
Elkészítés
A tésztához:
- A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 1/2 órára hűtőszekrénybe pihentetjük.
- Nyújtás előtt 2 részre osztjuk a tésztát, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kevesebb lesz majd a dekoráláshoz.
- Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
- Ráöntjük a tölteléket, majd a kisebb tésztát kinyújtjuk, és virág kiszúróval mintát készítünk a pite tetejére.
- 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsül.
A töltelékhez:
- A töltelékhez 1dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
- A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, az eperre öntjük, besűrítjük.
- A tésztára szórjuk a kókuszreszeléket, majd rákerül az öntet is.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30
- Sütés ideje: 40 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 947
- Feltöltés dátuma: 2015. június 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
A konyha világa
70 recept
Finomliszt helyett érdemes néha más liszt-párosításokat is kipróbálni és más cukrokra váltani.