r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás pite a konyha világától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A konyha világa
Epres-rebarbarás pite a konyha világától
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    1096.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 3366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 171 kcal

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 1/2 órára hűtőszekrénybe pihentetjük.
  2. Nyújtás előtt 2 részre osztjuk a tésztát, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kevesebb lesz majd a dekoráláshoz.
  3. Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
  4. Ráöntjük a tölteléket, majd a kisebb tésztát kinyújtjuk, és virág kiszúróval mintát készítünk a pite tetejére.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsül.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez 1dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
  2. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, az eperre öntjük, besűrítjük.
  3. A tésztára szórjuk a kókuszreszeléket, majd rákerül az öntet is.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 947
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-rebarbarás pite a konyha világától
A konyha világa 70 recept

Finomliszt helyett érdemes néha más liszt-párosításokat is kipróbálni és más cukrokra váltani.

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...