r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás pite a konyha világától

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
A konyha világa
Epres-rebarbarás pite a konyha világától
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához:

A töltelékhez:

561
Kalória
11.2g
Fehérje
86.9g
Szénhidrátok
20.7g
Zsír
182.8g
Víz
99.8g
Koleszterin
6.8g
Rost
29.1g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 3366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához:

A töltelékhez:

Összesen 171 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    281 mg
  • Nátrium
    53 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    182.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    152 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    70 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    260 micro
Összesen 561 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    67.4 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    73 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    599 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3414.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    220 mg
  • Kálcium
    634 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    516 mg
  • Foszfor
    1685 mg
  • Nátrium
    315 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    521.3 g
  • Cukor
    175 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

Víz

  • Összesen
    1096.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    912 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    307 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    131 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    318 micro
  • Kolin:
    420 mg
  • Retinol - A vitamin:
    874 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    436 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1558 micro
Összesen 3366 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    171.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    55 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    78 micro
Összesen 171 kcal

Elkészítés

A tésztához:

  1. A tészta hozzávalóiból omlós tésztát gyúrunk, majd 1/2 órára hűtőszekrénybe pihentetjük.
  2. Nyújtás előtt 2 részre osztjuk a tésztát, egy kisebbre és egy nagyobbra. A kevesebb lesz majd a dekoráláshoz.
  3. Enyhén lisztezett munkalapon kinyújtjuk a nagyobb tésztát, és egy 30 cm-es pitesütőbe terítjük.
  4. Ráöntjük a tölteléket, majd a kisebb tésztát kinyújtjuk, és virág kiszúróval mintát készítünk a pite tetejére.
  5. 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35-40 perc alatt megsül.

A töltelékhez:

  1. A töltelékhez 1dl vízben elkeverjük a cukrot, majd megpároljuk benne az apróra vágott epret és rebarbarát.
  2. A maradék vízzel csomómentesre keverjük az étkezési keményítőt, az eperre öntjük, besűrítjük.
  3. A tésztára szórjuk a kókuszreszeléket, majd rákerül az öntet is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30

Finomliszt helyett érdemes néha más liszt-párosításokat is kipróbálni és más cukrokra váltani.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!