Epres rebarbaraleves
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Lilian
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
327
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
Összesen
1308
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
-
18.8g eper6 kcal
-
25.1g rebarbara4 kcal
-
15.7g fehérbor13 kcal
-
22g víz0 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
0.9g étkezési keményítő4 kcal
-
6.3g habtejszín18 kcal
-
1.8g menta1 kcal
Összesen
82
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 2 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 236.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 119 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 60 mg
-
Nátrium 22 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 43 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 297.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 89 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 50 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 15 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 146 micro
Összesen
327
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 111 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 945.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 475 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 131 mg
-
Foszfor 238 mg
-
Nátrium 87 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 212.6 g
-
Cukor 172 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 1190.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 356 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 199 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 98 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 127 micro
-
Kolin: 62 mg
-
Retinol - A vitamin: 274 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 263 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 583 micro
Összesen
1308
kcal
- 1% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 83% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Nátrium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 0.5 g
Zsír
-
Összesen 2 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 7 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 59.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 30 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 8 mg
-
Foszfor 15 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.3 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 74.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 22 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
82
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Tisztítsuk meg az epret és a rebarbarát, majd mindkettőt daraboljuk fel. Főzzük fel a bort 350 ml vízzel, a cukorral és a citromhéjjal. Adjuk hozzá az epret és a rebarbarát is. Főzzük pár percig, majd vegyünk ki kb. 5 evőkanál rebarbarát, és tegyük félre.
- A maradékot főzzük puhára, majd pürésítsük. A keményítőt keverjük simára egy kevés hideg vízben, és adjuk a félretett rebarbarával együtt a leveshez.
- Folyamatosan kevergetve főzzük, amíg be nem sűrűsödik, majd vegyük le a tűzről, és hűtsük le. Tálaljuk mentalevéllel díszítve. Tejszínhabot is kínálhatunk mellé.
- Receptkönyvben: 52
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8153
- Feltöltés dátuma: 2011. június 08.
Ajánló
Tejszínhabbal nagyon-nagyon finom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Lilian
18 recept
Illatos eper és imádnivaló rebarbara. Szerintem ennél több nem is kell. Az utóbbi időben függő lettem, már ami a receptmagazinok vásárlását illeti. Ezt az íncsiklandó receptet a Blikk Nők 100 recept legújabb (2011/01) válogatásában találtam. (Mentalevél most nem került rá, majd legközelebb J).