r
Nosalty Logó

Epres - narancsos scones

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Szofika
Epres - narancsos scones
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Összesen 286 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    387 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    129 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    126 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 654 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    118.1 g
  • Telített zsírsav
    82 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1548.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    387 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.7 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    250.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    133 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    503 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 2622 kcal
  • 6% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    168.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    13 micro
Összesen 286 kcal

Hozzávalók

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Elkészítés

Az epres-narancsos scones-hez

  1. Melegítsük elő a sütőt, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.
  2. A lisztet és a sütőport szitáljuk egy edénybe, adjuk hozzá a cukrot és a narancshéjat, majd a vajat is. ( Én kicsit megolvasztottam a vajat, így egy fakanállal kevertem össze az anyagokat, de ha nem puha a vaj, lehet morzsolgatni is.)
  3. Ezután mehet bele pici tej és a szamóca, majd gyúrjuk össze a "tésztát". Mivel a szamóca enged levet, ne tegyük bele először az összes tejet. Szükség szerint adjunk még hozzá lisztet is, ha nagyon nem áll össze a tészta.
  4. Lisztezett deszkán, lisztezett nyújtófával nyújtsuk kb. 2 cm vastagra. 6 cm-es átmérőjű szaggatóval vagy pohárral szaggassunk köröket, és tegyük a sütőpapírral bélelt tepsibe.
  5. Tejjel spricceljük le, vagy ecsettel kenjük meg őket és süssük készre.
  6. Ha kihűltek, vágjuk őket félbe, kenjük meg clotted cream-mel, vagy vajjal, tejföllel, tegyünk bele szamócát és melegen fogyasszuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2513
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres - narancsos scones
Szofika 104 recept

Scones iránt fellobbanó szerelmem első megnyilvánulása volt ez, ezt követte az Áfonyás-vaníliás. Még több kép és részletek itt.

Hozzávalók

Az epres-narancsos scones-hez

A tetejére és a tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...