Epres muffin Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
33g eper10 kcal
-
7g eperlekvár19 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
13g napraforgó olaj118 kcal
-
42g joghurt25 kcal
-
42g finomliszt152 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0 kcal
-
6 kcal
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
200g eper60 kcal
-
40g eperlekvár111 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
80g napraforgó olaj707 kcal
-
250g joghurt153 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
2120
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
21.2g eper6 kcal
-
4.2g eperlekvár12 kcal
-
11.6g tojás15 kcal
-
8.5g napraforgó olaj75 kcal
-
26.5g joghurt16 kcal
-
26.5g finomliszt96 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0.1g szódabikarbóna0 kcal
-
1.1g vaníliás cukor4 kcal
Összesen
224
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 65 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 476.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 121 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 21 mg
-
Foszfor 191 mg
-
Nátrium 121 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 42.7 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 84.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 30 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 97 micro
Összesen
353
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 48.1 g
Zsír
-
Összesen 100.4 g
-
Telített zsírsav 19 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 33 g
-
Koleszterin 393 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2860.1 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 727 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 124 mg
-
Foszfor 1149 mg
-
Nátrium 725 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 256.1 g
-
Cukor 51 mg
-
Élelmi rost 11 mg
VÍZ
-
Összesen 506.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 224 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 35 mg
-
C vitamin: 115 mg
-
D vitamin: 84 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 178 micro
-
Kolin: 363 mg
-
Retinol - A vitamin: 222 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 26 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 581 micro
Összesen
2120
kcal
- 5% Fehérje
- 28% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 55% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 42 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 302.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 77 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 53.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 24 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 12 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 24 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
224
kcal
Hozzávalók
-
20 dkg eper
-
2 ek eperlekvár
-
2 db tojás
-
80 ml napraforgó olaj
-
250 g joghurt
-
250 g finomliszt
-
2 tk sütőpor
-
0.3 tk szódabikarbóna
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
- Az epret a lekvárral pürésítjük. A pürét elkeverjük az olajjal, joghurttal és tojásokkal.
- A lisztet elkeverjük a sütőporral, szódabikarbónával és a vaníliás cukorral, majd az epres masszához keverjük.
- A muffin tepsi 12 mélyedését kibéleljük a muffin papírral, majd a masszát a belekanalazzuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben 20- 25 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 20
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1359
- Feltöltés dátuma: 2013. június 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Glaser
1980 recept
A muffink nagyon kevés cukorral készülnek. Az édességük a gyümölcsnek köszönhető, ezért ha az eper nem elég édes, édesítsük cukorral.