r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés macaron

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Epres-mascarponés macaron
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
140 °C
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 3258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Macaron

Töltelék

Összesen 330 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    42.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    5 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62 g
  • Cukor
    60 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 407 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    115.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    26 mg
  • Nátrium
    227 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    496.1 g
  • Cukor
    480 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 3258 kcal
  • 8% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Foszfor
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    34.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    4 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    1 mg
  • Foszfor
    3 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.1 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 330 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Macaron

  1. Felverjük a tojást kézi mixerrel. Részletekben hozzáadjuk a cukrot, miközben tovább mixeljük. A tojáshab akkor van kész, ha kemény és fényes.
  2. Beleszitáljuk a porcukrot és a mandulalisztet. (A fennmaradt mandulaliszt - ami már nem megy át a szitán - is belemehet a többihez.) Óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével, vigyázva, hogy ne keverjük túl, mert akkor nem fognak megnőni.
  3. A felét egy külön tálba tesszük, amibe belecseppentjük az ételfestéket, és ezt is óvatosan összekeverjük.
  4. A két tál tartalmát egy-egy uzsonnás zacskóba tesszük, és a végüket kivágva egy harmadikba öntjük őket egyszerre. Így a két szín egymás mellé kerül.
  5. Lapos tepsire zsírpapírt rakunk, és kb. 3,5 centi átmérőjű köröket nyomunk ki az uzsonnás zacskóból. (Én a zsírpapír alá egy papírt tettem, amire már rá voltak előre rajzolva a körök, így pontosabb volt.) Kétszer leütjük őket óvatosan, hogy a buborékok kijöjjenek. 15-60 percet hagyjuk őket állni, addig, amíg érintésre már nem nedvesek, és egyfajta bőr keletkezik rajtuk.
  6. 140 °C-os sütőben 13-15 perc alatt készre sütjük őket (talpat kell növesszenek). Ha kész, 10 percet hűlni hagyjuk.

Töltelék

  1. A mascarponét, porcukrot és tejet összemixeljük, majd egy zacskóba (vagy habzsákba) töltjük ezt is.
  2. Egy kihűlt macaron aljára karikát rajzolunk a töltelékkel, majd a közepébe egy kiskanál segítségével egy nagyon pici eperlekvárt teszünk. Ezután egy másik macaront rátapasztunk. Párosával összerakjuk az egészet. Hűtőben tároljuk fogyasztásig.
  • Sütés hőfoka: 140 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 341
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 115
  • Össznézettség: 69344
  • Feltöltés dátuma: 2018. február 22.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi gasztroajándék

Receptjellemzők

Mindig is nagy mumus volt a macaron, mert sokszor hallottam, hogy nagy a hibafaktor. Találtam egy egyszerűnek tűnő receptet, így kipróbáltam. Elsőre siker volt, és annak ellenére, hogy sem én, sem a családom nem nagy macaronos, mindet megettük rövid időn belül.  A színezés természetesen elhagyható, én színeset csináltam, ez van a képen is, ezért írtam bele a receptbe is az ételfestéket.  Ez a recept a francia elkészítési módon alapul.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...