r
Nosalty Logó

Epres kocka sütés nélkül

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Epres kocka sütés nélkül
adag
Előkészítés
perc
süti sütés nélkül
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 4536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    149.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.7 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    177 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    42 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 378 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.9 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    164 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    73 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    780 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1793 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    431 mg
  • Nátrium
    803 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    404.6 g
  • Cukor
    276 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    579.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    141 mg
  • D vitamin:
    94 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    124 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    498 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 4536 kcal
  • 4% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    21 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    30 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 315 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszet durvára törjük, és hozzáadjuk a mézeskalács fűszerkeveréket. Én jobban szeretem, ha marad benne pár nagyobb darab is, ezért nem a darált kekszet használom, de akinek nincs kedve ezzel bajlódni, használhatja természetesen azt is. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd a kekszhez öntjük, alaposan elkeverjük vele. Egy nem túl nagy méretű tepsi aljába nyomkodjuk a masszát, és hűtőbe tesszük, hogy összeálljon.
  2. Az epret összetörjük. A tejszínből habot verünk, néhány evőkanállal félretehetünk belőle a díszítéshez. A mascarponét (vagy krémsajtot) kikeverjük a natúr joghurttal, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd összeforgatjuk a tejszínhabbal.
  3. Kétfelé osztjuk a masszánkat. 3/4 részéhez hozzákeverjük az epret, a maradék 1/4 részt kicsit félretesszük. A porzselatin 3/4 részét elkészítjük a rajta leírtak szerint, majd az epres masszához keverjük, és a már összeállt kekszes alapra öntjük. Hűtőbe tesszük dermedni.
  4. A maradék zselatint is elkészítjük, a maradék 1/3 fehér krémünkhöz keverjük, és a már megdermedt epres rétegre öntjük. Én egy éjszakát a hűtőben hagytam pihenni.
  5. Tálaláskor kockákra vágjuk, tejszínhabbal, eperrel díszítjük.
  • Receptkönyvben: 301
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 32369
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a receptet egy főzős újságban találtam, sajnos már meg nem tudom mondani melyikben, mert a közértben az újságos stand előtt állva, gyorsan végiglapozva találtam rá, s fényképeztem le a receptet hipp-hopp. :) Mióta megérkezett a meleg idő, sokkal inkább előnyben részesítem a hűtős desszerteket, jóleső hűsítő nasiként szolgálnak. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...