r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Gréti
Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A fagyihoz

A tálaláshoz

245
Kalória
4.4g
Fehérje
26.1g
Szénhidrátok
14.7g
Zsír
70.5g
Víz
32g
Koleszterin
1.9g
Rost
19.5g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 1953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    563.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 172 kcal

Elkészítés

A fagyihoz

  1. Először egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulapelyhet, törjük hozzá a kekszet, azt is pirítsuk kicsit, majd tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
  2. Habosítsuk ki a tejszínt.
  3. A fagyasztott epret botmixerrel turmixoljuk össze a joghurttal, adjuk hozzzá a sűrített tejet, ezzel is forgassuk át, majd végül sparulával óvatosan keverjük bele a tejszínből felvert kemény habot.
  4. Öntsük egy nagy, nem túl mély tálba a krém felét, szórjuk meg a pirított és már kihűlt kekszdarabkákkal és mandulapehellyel, öntsük rá a krém mási felét. Erre kanalazzunk hat-nyolc teáskanálnyi lekvárt egymástól egyforma távolságokra. Egy evőpálcával először hosszanti oda-vissza csíkokat húzzunk a fagyi tetejére (nem túl mélyen), majd ismételjük meg ezt keresztben is, ettől szép márványos minta alakul ki rajta. 3-4 sávban szórjuk meg keksszel és mandulával a fagyi tetejét, és tegyük a mélyhűtőbe kifagyni (ez min. 4 óra).

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt legalább 15 perccel vegyük ki a hűtőből. Kanállal v. fagyis kanállal porciózzuk (tehetünk rá még több tejszínhabot!), szórjunk rá frissen vágott epret és csorgassuk le mézzel, ha gondoljuk. Jó étvágyat hozzá!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc

Egy angol recept alapján fejlesztettem ki ezt a házi jégdesszertet, a lényege, hogy nincs benne hozzáadott cukor, az édességéről a sűrített tej gondoskodik. A krémes állagát a tejszín, a savanyúságát, frissességét a joghurt és a gyümölcsök biztosítják. Fagyigép nélkül, pillanatok alatt kész. Egy kicsit várni kell ugyan arra, hogy kihűljön, de megéri.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Bodzabogyósorbet

Nem, ez nem áfonyafagylalt, de nem is erdei gyümölcsös: a szerény (és ingyen szedhető) bodza színezi szinte feketére a gombócokat, és tőle lesz ilyen karakteresen gyümölcsös a ...

Lakos Benedek

Szotyifagyi

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!