r
Nosalty Logó

Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Epres-joghurtos jégdesszert mandulás-kekszes morzsával
adag
Előkészítés
perc
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 1953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A fagyihoz

A tálaláshoz

Összesen 172 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    246.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.1 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 245 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.2 g

Zsír

  • Összesen
    117.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    256 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1972.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    597 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    460 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    208.9 g
  • Cukor
    156 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    563.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    52 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    146 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    621 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 1953 kcal
  • 3% Fehérje
  • 23% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    50 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    15 mg
  • Retinol - A vitamin:
    55 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 172 kcal

Hozzávalók

A fagyihoz

A tálaláshoz

Elkészítés

A fagyihoz

  1. Először egy serpenyőben pirítsuk meg a mandulapelyhet, törjük hozzá a kekszet, azt is pirítsuk kicsit, majd tegyük félre, hogy teljesen kihűljön.
  2. Habosítsuk ki a tejszínt.
  3. A fagyasztott epret botmixerrel turmixoljuk össze a joghurttal, adjuk hozzzá a sűrített tejet, ezzel is forgassuk át, majd végül sparulával óvatosan keverjük bele a tejszínből felvert kemény habot.
  4. Öntsük egy nagy, nem túl mély tálba a krém felét, szórjuk meg a pirított és már kihűlt kekszdarabkákkal és mandulapehellyel, öntsük rá a krém mási felét. Erre kanalazzunk hat-nyolc teáskanálnyi lekvárt egymástól egyforma távolságokra. Egy evőpálcával először hosszanti oda-vissza csíkokat húzzunk a fagyi tetejére (nem túl mélyen), majd ismételjük meg ezt keresztben is, ettől szép márványos minta alakul ki rajta. 3-4 sávban szórjuk meg keksszel és mandulával a fagyi tetejét, és tegyük a mélyhűtőbe kifagyni (ez min. 4 óra).

A tálaláshoz

  1. Tálalás előtt legalább 15 perccel vegyük ki a hűtőből. Kanállal v. fagyis kanállal porciózzuk (tehetünk rá még több tejszínhabot!), szórjunk rá frissen vágott epret és csorgassuk le mézzel, ha gondoljuk. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3133
  • Feltöltés dátuma: 2021. február 04.

Ajánló

Ez a desszert nagyszerű lehet Valentin-napra, könnyű ebédek és vacsorák után, és nem csak nyáron!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy angol recept alapján fejlesztettem ki ezt a házi jégdesszertet, a lényege, hogy nincs benne hozzáadott cukor, az édességéről a sűrített tej gondoskodik. A krémes állagát a tejszín, a savanyúságát, frissességét a joghurt és a gyümölcsök biztosítják. Fagyigép nélkül, pillanatok alatt kész. Egy kicsit várni kell ugyan arra, hogy kihűljön, de megéri.

Hozzávalók

A fagyihoz

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...