r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 4.

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Debmo
Epres gyümölcstorta 4.
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

  • 15 dkg eper (ízlés szerint)
375
Kalória
6.9g
Fehérje
66.5g
Szénhidrátok
8.8g
Zsír
81.8g
Víz
103.5g
Koleszterin
877.1mg
Rost
47.2g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 3002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt vajat és az ételszínezéket. A színezék elhagyható, de így mutatósabb a süti.
  2. A tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük, majd megsütjük.
  3. A pudinghoz a hozzávalókat összekeverjük, megfőzzük, majd a kihűlt tortalapra simítjuk.
  4. A már korábban megmosott epreket elrendezgetjük a pudingon, lehetőleg addig, amíg még a puding nem hűlt ki teljesen, mert akkor kicsit beletapad a gyümölcs, és nem csúszik le róla, ha felszeleteljük.
  5. A tortazseléhez a hozzávalókat összekeverjük, a tasakon leírtak szerint felfőzzük, majd ha kellőképpen meghűlt, akkor a kész tortára simítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Találnom kellett egy süteményt, amit a tejérzékeny ismerősöm is ehet. Ételszínezőt pedig csak azért tettem bele, hogy kicsit feldobjam a süti kinézetét.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Sonkától a répatortáig: 13 tipp, honnan hozza a nyuszi a...

Sonka, torma, kalács, sajtkrém, burgonyasaláta, babka – csak néhány azok közül a finomságok közül, amikkel az éttermek, bisztrók és cukrászdák húsvétra készülnek. 13 tippet gyűjtöttünk össze, honnan hozza idén a húsvéti nyuszi az ünnepi asztal elengedhetetlen fogásait!

Top Receptek

Székely tészta

A receptet az anyósomtól kaptam. Megkérdezésemre csak annyit tudott mondani, hogy kb. 30 évvel ezelőtt kapta egy barátnőjétől. Az ő édesapja volt talán székely ember.

Húsvéti őzgerinc minden jóval

Várjuk húsvétkor vendégeinket ezzel a klasszikus őzgerinccel: az ünnepi ízek csak úgy tobzódnak benne, ráadásul jó előre elkészíthető, így kiváló előétel lehet az olyan ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!