r
Nosalty Logó

Epres gyümölcstorta 4.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Debmo
Epres gyümölcstorta 4.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 3002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Összesen 163 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    450.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    149 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    148 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    66.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    81.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 375 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    70.8 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    828 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3606 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    111 mg
  • Kálcium
    1191 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    1181 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.6 g
  • Cukor
    377 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    654.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    653 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    163 micro
  • Kolin:
    601 mg
  • Retinol - A vitamin:
    645 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    89 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 3002 kcal
  • 4% Fehérje
  • 40% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    198.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    65 mg
  • Nátrium
    57 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 163 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

  • 15 dkg eper (ízlés szerint)

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat a cukorral habosra felverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és óvatosan beleforgatjuk. Ezután hozzáadjuk az olvasztott, de már kihűlt vajat és az ételszínezéket. A színezék elhagyható, de így mutatósabb a süti.
  2. A tésztát kivajazott és lisztezett formába öntjük, majd megsütjük.
  3. A pudinghoz a hozzávalókat összekeverjük, megfőzzük, majd a kihűlt tortalapra simítjuk.
  4. A már korábban megmosott epreket elrendezgetjük a pudingon, lehetőleg addig, amíg még a puding nem hűlt ki teljesen, mert akkor kicsit beletapad a gyümölcs, és nem csúszik le róla, ha felszeleteljük.
  5. A tortazseléhez a hozzávalókat összekeverjük, a tasakon leírtak szerint felfőzzük, majd ha kellőképpen meghűlt, akkor a kész tortára simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7055
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 13.

Ajánló

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető a süti, télen banánnal és kivivel szoktam készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Találnom kellett egy süteményt, amit a tejérzékeny ismerősöm is ehet. Ételszínezőt pedig csak azért tettem bele, hogy kicsit feldobjam a süti kinézetét.

Hozzávalók

A tésztához

A pudingos krémhez

A zseléhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...