r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis tart

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Réthly Dávid
Epres-fehércsokis tart
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

349
Kalória
5.8g
Fehérje
27.5g
Szénhidrátok
25.4g
Zsír
58.1g
Víz
24.1g
Koleszterin
2.7g
Rost
19g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 2789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 285 kcal

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A mandulát egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkeksszel együtt ledaráljuk.
  2. Egy tálban az olvasztott vajjal együtt jól elkeverjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát.
  3. Amíg elkészítjük az epres és fehércsokis krémet, a fagyasztóban pihentetjük.

Az epres réteghez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Az epreket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban a cukorral és citromlével együtt felforraljuk.
  3. Egy botmixerrel segítségével pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon feloldunk 2 darab lapzselatint az epres pürében.
  5. Lehűtjük, és a kekszes alapra öntjük. Hűtőben pihentetjük, míg megdermed.

A fehércsokis réteghez

  1. A kókusztejet egy kis lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék lapzselatint, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és mehet bele az apró kockákra vágott fehércsoki. Alaposan elkeverjük, majd lehűtjük.
  3. Ha megdermedt az epres réteg, óvatosan ráöntjük, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.

A díszítéshez

  1. A megtisztított epreket tetszés szerint felvágjuk, és ezzel díszítjük a tartot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Főzés módja: süti sütés nélkül
  • Tepsi mérete: 20

Itt az eperszezon, szóval készítsétek el Ti is ezt a nagyon epres-fehércsokis tartot. Szép, finom és egyszerű.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Quiche lorraine egyszerűen

A francia szakácskönyvek dugig vannak jobbnál jobb pitékkel, ezek ősanyja pedig nem más, mint a quiche lorraine. Ez az omlós tésztájú, sós töltelékű piték legegyszerűbb verziója, nem ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!