r
Nosalty Logó

Epres-fehércsokis tart

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Réthly Dávid
Epres-fehércsokis tart
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
süti sütés nélkül
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 2789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Összesen 285 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    25.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    332.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.5 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 349 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.7 g

Zsír

  • Összesen
    203.6 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    193 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2662.1 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    578 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    904 mg
  • Nátrium
    748 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    220.2 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    464.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    559 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    211 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    546 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    154 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 2789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.9 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    272.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    59 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 285 kcal

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A mandulát egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkeksszel együtt ledaráljuk.
  2. Egy tálban az olvasztott vajjal együtt jól elkeverjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát.
  3. Amíg elkészítjük az epres és fehércsokis krémet, a fagyasztóban pihentetjük.

Az epres réteghez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Az epreket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban a cukorral és citromlével együtt felforraljuk.
  3. Egy botmixerrel segítségével pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon feloldunk 2 darab lapzselatint az epres pürében.
  5. Lehűtjük, és a kekszes alapra öntjük. Hűtőben pihentetjük, míg megdermed.

A fehércsokis réteghez

  1. A kókusztejet egy kis lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék lapzselatint, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és mehet bele az apró kockákra vágott fehércsoki. Alaposan elkeverjük, majd lehűtjük.
  3. Ha megdermedt az epres réteg, óvatosan ráöntjük, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.

A díszítéshez

  1. A megtisztított epreket tetszés szerint felvágjuk, és ezzel díszítjük a tartot.
  • Tepsi mérete: 20
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 448
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 34569
  • Feltöltés dátuma: 2020. május 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres-fehércsokis tart
Réthly Dávid 32 recept

Itt az eperszezon, szóval készítsétek el Ti is ezt a nagyon epres-fehércsokis tartot. Szép, finom és egyszerű.

Hozzávalók

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...