r
Nosalty Logó

Epres-csokis piskóta Pupetta konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Pupetta
Epres-csokis piskóta Pupetta konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Díszítés

443
Kalória
12.8g
Fehérje
69g
Szénhidrátok
12.1g
Zsír
82.2g
Víz
109.6g
Koleszterin
2.8g
Rost
43.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 4412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Tészta

Krém

Díszítés

Összesen 190 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    861.6 g
  • Cink
    66 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    203 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    300 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    82.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    30 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 443 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.6 g

Zsír

  • Összesen
    121.1 g
  • Telített zsírsav
    62 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8615.9 g
  • Cink
    660 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    2028 mg
  • Vas
    527 mg
  • Magnézium
    448 mg
  • Foszfor
    3002 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    28 mg
  • Mangán
    26 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    690.2 g
  • Cukor
    433 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    822.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    472 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    63 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    302 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    287 micro
  • Kolin:
    899 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    28 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1662 micro
Összesen 4412 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.8 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 190 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A tojássárgáját a porcukorral nagyon habosra keverjük gépi habverővel, majd kanalanként hozzáadjuk a hideg vizet.
  2. Ehhez jönnek a csokidarabok, a sütőporral elkevert liszt, majd a legvégén a felvert tojásfehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Alufóliával bélelt tepsiben (az enyém 25X35 cm méretű) kb. 30-35 perc alatt előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A hőfok először magasabb kb. 180 C, majd kb. 10 perc után visszavesszük olyan 160 C-ra.

Krém

  1. A pudingot elkészítjük a tasakon leírtak szerint, majd ha már kihűlt, hozzákeverjük a túrót.

Díszítés

  1. A tésztát kettévágjuk, a krémmel megkenjük. Rászórjuk a epret. Befedjük a tészta másik felével.
  2. A piskóta tetejét olvasztott csokival bevonjuk.
  3. Minimum fél órára hűtőbe tesszük dermedni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35

Az alaptészta a legjobb piskóta recept, amit valaha próbáltam, tortának is csak ezt a receptet használom már régóta. Az étcsoki a csokimániám miatt kellett bele, az eper meg azért, mert most van szezonja. 

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Sonkás tészta

A húsvéti sonkaszezon befejező felvonása a sonkás tészta főzés. Lehet bármikor készíteni, de húsvéti sonkából a legfinomabb és a legpraktikusabb is. Ilyenkor igazi hagyományos ...

Maradékmentő sonkás-sajtos krokett

Soha, de soha ne dobjátok ki a maradék burgonyapürét! Megmutatjuk a legjobb felhasználási módját egy gyors és egyszerű recepttel. Mindenképp próbáljátok ki, akár sima törtburgonyás ...

Zsályás sült brokkoli

Nagyon jól érzi magát a zsálya hátul a kertben, na én meg jól megtéptem. :o) Az allrecipes oldalon találtam ezt a receptet, és mindenki ódákat zengett róla. Nekem meg azért tetszett ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!