r
Nosalty Logó

Eperlekváros-diós pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Eperlekváros-diós pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 1263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 5050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Összesen 381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    58 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    171 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    607.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    85 mg
  • Foszfor
    294 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    172.2 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    296 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 1263 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.3 g

Zsír

  • Összesen
    232 g
  • Telített zsírsav
    88 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    683 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    152 mg
  • Kálcium
    393 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    340 mg
  • Foszfor
    1175 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    689 g
  • Cukor
    332 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    315.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1182 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    459 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1161 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    255 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    554 micro
Összesen 5050 kcal
  • 5% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    183.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    89 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 381 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Elkészítés

Tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kimérjük, és gyors mozdulatokkal tésztává gyúrjuk. Ha szükséges, tegyünk hozzá 1-2 ek jéghideg vizet, hogy összeálljon tésztává. A hűtőbe tesszük legalább fél órára.
  2. Ha letelt a pihentetési idő, a 2/3 részét a tésztának kinyújtjuk, de nagyobbra, mint a formánk, hogy körben 2-3 centis oldala is legyen. A forma aljába belevágunk sütőpapírt, és beleemeljük a tésztát. Elegyengetjük, kiigazgatjuk, hogy legyen elég magas pereme mindenhol körben.

Töltelékhez

  1. Rászórjuk a darált diót, elegyengetjük. Rákenjük az eperlekvárt. A tészta 1/3 részét kinyújtjuk, és csíkokat vágunk belőle. Berácsozzuk a sütemény tetejét.

Tetejére

  1. A félretett fél, enyhén felvert tojással a csíkokat lekenjük.
  2. Előmelegített 180 fokos sütőbe tesszük, és kb 20-25 percig sütjük.
  3. Ha megsült, kivesszük a sütőből, kicsit hagyjuk hűlni, majd leszedjük a forma oldalát, és megszórjuk porcukorral. Amikor már csak langyos vagy teljesen kihűlt, tálra helyezzük.
  4. Szeletekre vágva tálaljuk langyosan vagy hidegen, de aki nem tud várni, hogy kihűljön, bátran vágjon már melegen is egy nagy szeletet.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 23 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 73
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4370
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Eperlekváros-diós pite
Gonoszka1 428 recept

Csináltam eperszörpöt és eperlekvárt. Gondoltam, az eperlekvárt máris felhasználom egy finom pitéhez. Az elgondolást tett követte, és így elkészült ez a nagyon finom, lekváros-diós pite.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...