Eperfelfújt
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Flóra
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A felfújthoz
-
120g tojásfehérje62 kcal
-
200g eper60 kcal
-
28g porcukor108 kcal
A formák előkészítéséhez
Összesen
485
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
A felfújthoz
-
30.8g tojásfehérje16 kcal
-
51.3g eper15 kcal
-
7.2g porcukor28 kcal
A formák előkészítéséhez
Összesen
124
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.6 g
Zsír
-
Összesen 5.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 96.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 11 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 51 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.3 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 48 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 47 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 14 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 12 micro
Összesen
122
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.6 g
Zsír
-
Összesen 23.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 60 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 385.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 46 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 38 mg
-
Foszfor 70 mg
-
Nátrium 205 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 57.3 g
-
Cukor 52 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 280.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 193 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 111 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 188 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 57 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 49 micro
Összesen
485
kcal
- 4% Fehérje
- 15% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.7 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 98.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 12 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 18 mg
-
Nátrium 52 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 14.7 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 50 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 15 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 13 micro
Összesen
124
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
A felfújthoz
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és két evőkanál cukorral összeturmixoljuk.
- A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a maradék porcukorral, majd óvatosan összeforgatjuk az eperrel.
- 4 kisebb felfújtformát kivajazunk, és meghintünk porcukorral. Egyenletesen eloszlatjuk benne az epres masszát.
- Előmelegített sütőben megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 12 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 157
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 8979
- Feltöltés dátuma: 2011. június 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- Speciális étrendek:
Flóra
318 recept
Annyiban különbözik a normális felfújttól, hogy nincs benne pl. liszt, meg tojássárgája. Ettől inkább kissé sült eperhabhoz hasonlít. Nagyon finom, közvetlenül melegen, a formákból kanalazni. A receptet Nemisbéka oldalán találtam.