r
Nosalty Logó

Emi almatortája

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
emóció
Emi almatortája
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

karamellöntethez

Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

karamellöntethez

Összesen 4008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír

tésztához

karamellöntethez

Összesen 196 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.3 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    106 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    94 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    196 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    191 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    151 micro
Összesen 504 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    86.9 g

Zsír

  • Összesen
    178.1 g
  • Telített zsírsav
    102 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2806.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    850 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    154 mg
  • Foszfor
    1016 mg
  • Nátrium
    568 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    513.5 g
  • Cukor
    185 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    752.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1570 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    182 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    383 micro
  • Kolin:
    675 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1530 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    432 micro
  • β-crypt
    81 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1209 micro
Összesen 4008 kcal
  • 6% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.7 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    137.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    28 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 196 kcal

Hozzávalók

tésztához

karamellöntethez

Elkészítés

tésztához

  1. A langyos tejben -kis cukorral és kevés liszttel- felfuttatjuk az élesztőt. A lisztet beleszitáljuk egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a porcukrot, csipet sót, közepébe mélyedést készítünk, és beleütjük a tojásokat, a felfuttatott élesztőt és az olvasztott vajat. Gépi mixerrel jól összekeverjük. Nokedlitészta sűrűségűre készítjük, ha túl sűrű, tejjel hígítjuk. Fél órán keresztül letakarva pihentetjük.
  2. Az almákat meghámozzuk, felszeleteljük. Kivajazunk egy kapcsos tortaformát, belekanalazzuk a tészta felét (kanállal egyenletesen szétterítjük), majd az alma felét rárakosgatjuk, megszórjuk fahéjas cukorral. Ezután rákanalazzuk a tészta másik felét is, és a maradék almát is ráterítjük, megszórjuk bőven a fahéjas cukorral.
  3. Előmelegített sütőben alacsony fokozaton tűpróbáig sütjük (kb. 40-50 perc).

karamellöntethez

  1. Egy kis lábasba beletesszük a cukrot és a vizet, kis lángon (keverés nélkül!) hagyjuk karamellizálódni. Ezután felöntjük a tejszínnel és a vajjal, felforraljuk, és sózzuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1531
  • Feltöltés dátuma: 2020. február 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emi almatortája
emóció 14 recept

Kísérletező kedvemből született ez a recept. Amióta gofrisütőm van, csak és kizárólag élesztős tésztából készítek a családomnak gofrit. Hátránya, hogy másnap mikrózni kell, mert megkeményedik. Kíváncsi voltam, milyen lehet sütőben, almadarabkákkal megrakva tortát sütni belőle. Kicsit féltem, hogy nem fog átsülni, végül sikerült egy nagyon finom, nem száraz, puha tésztát kapnom, almadarabkákkal a közepén és a tetején, amit karamellöntettel koronáztam. Így született meg az "Emi almatortája", amit nagyobbik lányom "Emi elmetortájának" becézett.

Hozzávalók

tésztához

karamellöntethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...