r
Nosalty Logó

Emeletes sportszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
TraRita
Emeletes sportszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 1880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 7525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Összesen 307 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.5 g

Zsír

  • Összesen
    88.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1274.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    416 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    116 mg
  • Foszfor
    428 mg
  • Nátrium
    259 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    36.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    634 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    72 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    464 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 1880 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    355.4 g
  • Telített zsírsav
    98 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    153 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5099.5 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    186 mg
  • Kálcium
    1663 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    465 mg
  • Foszfor
    1711 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1001.4 g
  • Cukor
    604 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    144.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2536 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    290 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2381 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1856 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    374 micro
Összesen 7525 kcal
  • 6% Fehérje
  • 63% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 9% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    208.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    42 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.9 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    5.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    104 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    15 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A tészta hozzávalóit kevés tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható legyen.
  2. 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk.
  3. A krémhez a tejben simára keverjük a lisztet, és felfőzzük, majd hűtjük.
  4. A margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt, főtt krémmel összekeverjük, és hozzáadjuk a rumaromát.
  5. A lapokat megtöltjük a krémmel.
  6. A mázhoz a margarint felolvasztjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a tejet, a kakaóport, és felfőzzük alacsony hőfokon, nehogy megégjen.
  7. Beletördeljük a sportszeleteket, és addig keverjük, amíg felolvad.
  8. A langyosra hűlt mázat rákenjük a tésztára, és hűtőbe tesszük. Másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x28
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 648
  • Tegnapi nézettség: 20
  • 7 napos nézettség: 64
  • Össznézettség: 110680
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Emeletes sportszelet
TraRita 118 recept

Szomszédasszonyom vendégelt meg egyszer ezzel a sütivel. Kóstolás után már futottam is a receptért :). Azóta többször készítem, mindenki nagy örömére. :D

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...