r
Nosalty Logó

Elefántkönnycsepp

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Elefántkönnycsepp
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
nehéz

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

1045
Kalória
18.2g
Fehérje
135g
Szénhidrátok
51.4g
Zsír
113.4g
Víz
422.6g
Koleszterin
5.9g
Rost
90.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 260 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    51.4 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    423 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    717.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    137 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    156 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    135 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    113.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    479 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    69 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    267 mg
  • Retinol - A vitamin:
    471 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    91 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    446 micro
Összesen 1045 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.7 g

Zsír

  • Összesen
    205.8 g
  • Telített zsírsav
    117 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    61 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1690 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    324 mg
  • Foszfor
    1190 mg
  • Nátrium
    623 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    540.1 g
  • Cukor
    363 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

Víz

  • Összesen
    453.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    1069 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1884 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    366 micro
  • β-crypt
    30 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1783 micro
Összesen 4178 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    38 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    28 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 260 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. Piskóta elkészítése:
  2. A 6 tojássárgáját 12 dkg cukorral kikeverjük fehéredésig.
  3. Belekeverjük a kakaót, pudingport és a lisztet, szódabikarbónát.
  4. A tojások fehérjét 1 ek vízzel jó keményre felverjük.
  5. Óvatosan a tésztamasszához keverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  6. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük.
  7. Vigyázzunk, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
  8. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk a tepsiből.
  9. Lehúzzuk a sütőpapírt, és forrón felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  10. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.
  11. Krém elkészítése:
  12. 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, egy tojást belekeverünk, és állandóan kevergetve besűrítjük.
  13. Levesszük a tűzről, simára kevergetjük, és kihűtjük.
  14. 20 dkg vajat kikeverünk habosra, és belekeverünk 20 dkg porcukrot.
  15. A besűrített, kihűlt pépet a vajkrémhez keverjük.
  16. A krémet kétfelé osztjuk, felébe vaníliát, másik felébe kakaóport teszünk.
  17. Összeállítás:
  18. A tésztalapot óvatosan kitekerjük.
  19. Először megkenjük a fehér krémmel.
  20. Majd a fehér krémre rákenjük a barnát. Jobban az egyik oldalára.
  21. A barna krémbe tesszük hosszában a banánokat.
  22. Óvatosan feltekerjük, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  23. Utána felszeleteljük, és tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20

A sütemény lányom középiskolájának "Ki mit tud"-jára készült. Nagyon ízletes, dekoratív, könnyű süti. A zsűri különdíjjal jutalmazta.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Répatortakocka sütés nélkül

A répatortát imádjuk, és húsvét környékén sokan elkészítjük. A szokásostól eltérően ezt most nem kell sütni, és ráadásul tej- és tojásmentes is. Szuper laktató süti, és ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!