Ekler fánk csokival
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szekeres Lajosné Klári
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
25g sertészsír226 kcal
-
25g víz0 kcal
-
25g finomliszt91 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
75g habtejszín219 kcal
-
38g étcsokoládé205 kcal
-
18g vaj125 kcal
-
9 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
944
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
100g sertészsír902 kcal
-
100g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
300g habtejszín876 kcal
-
150g étcsokoládé819 kcal
-
70g vaj502 kcal
-
35 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
3775
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
Tészta
-
9.6g sertészsír86 kcal
-
9.6g víz0 kcal
-
9.6g finomliszt35 kcal
-
21.1g tojás27 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
Töltelék
-
28.7g habtejszín84 kcal
-
14.4g étcsokoládé78 kcal
-
6.7g vaj48 kcal
-
0.4g napraforgó olaj3 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
361
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.3 g
Zsír
-
Összesen 80 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 328 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 569.3 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 109 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 72 mg
-
Foszfor 250 mg
-
Nátrium 107 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 115.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 407 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 82 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 173 mg
-
Retinol - A vitamin: 400 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 82 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 260 micro
Összesen
944
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 49.1 g
Zsír
-
Összesen 319.8 g
-
Telített zsírsav 167 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 112 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 23 g
-
Koleszterin 1311 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2277.4 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 100 mg
-
Kálcium 434 mg
-
Vas 17 mg
-
Magnézium 288 mg
-
Foszfor 1000 mg
-
Nátrium 427 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 178.4 g
-
Cukor 82 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 462.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1629 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 330 micro
-
K vitamin: 26 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 131 micro
-
Kolin: 692 mg
-
Retinol - A vitamin: 1601 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 330 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1038 micro
Összesen
3775
kcal
- 5% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 46% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 30.6 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 11 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 126 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 96 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.1 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 44.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 156 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 153 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 32 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 99 micro
Összesen
361
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
10 dkg sertészsír
-
100 g víz
-
10 dkg finomliszt
-
4 db tojás
-
1 csipet só
-
1 csipet cukor
Töltelék
-
3 dl habtejszín
-
15 dkg étcsokoládé
-
7 dkg vaj
-
1 teáskanál napraforgó olaj
-
1 csipet só
Elkészítés
Tészta
- A hideg vízbe beletesszük a zsírt, a csipet cukrot, és a csipet sót és feltesszük forrni. Ha felforrt, akkor hozzáadjuk a lisztet, és gyors mozdulatokkal addig keverjük, míg össze nem áll a tészta. Recsegő hangot ad ki, amikor elkészült.(kb. 2-3 perc)
- A tésztába egyenként beleütjük a tojásokat,gyorsan összekeverjük. De a legjobb robotgéppel felverni. Amikor kész a tészta, habzsákba tesszük, és egy sütőfóliával kibélelt tepsibe kb. 10 cm csíkokat nyomunk, mint egy babapiskóta. Közben, amíg készítjük a tésztánkat, addig a sütőt 220 C fokra előmelegítjük.
- Betoljuk a tepsit a sütőbe 10 percig sütjük ezen a hőfokon, majd visszavesszük 180 C fokra még 10-15 percig. Ha megsültek a fánkok, akkor még forrón recés késsel levágjuk a tejüket, hogy a gőz távozzon belőle.
Töltelék
- Amíg hűlnek a fánkok felverjük a tejszínt(cukor nem kell a tejszínbe, mert ebben benne van) egy csipet sóval. A csokit, a vajat, az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk.
- A tejszínhabot habzsákba szedjük és megtöltjük a ekler fánk alját, majd a tetejét olvasztott csokiba mártjuk. Máris fogyasztható ez a remek süti.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 168
- Feltöltés dátuma: 2023. január 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- maradékból:
-
- alkalom:
Szekeres Lajosné Klári
122 recept