Egzotikus csirke ananászban
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
250g csirke366 kcal
-
150g paprika25 kcal
-
485g ananász124 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
10g szójaszósz6 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
15g mogyoróolaj133 kcal
-
63g basmati rizs224 kcal
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
500g csirke731 kcal
-
300g paprika49 kcal
-
970g ananász247 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
20g szójaszósz12 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
30g mogyoróolaj265 kcal
-
125g basmati rizs448 kcal
Összesen
1793
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
-
24.5g csirke36 kcal
-
14.7g paprika2 kcal
-
47.5g ananász12 kcal
-
4.4g vöröshagyma2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1g szójaszósz1 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
1.5g mogyoróolaj13 kcal
-
6.1g basmati rizs22 kcal
Összesen
88
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 39.7 g
Zsír
-
Összesen 41.5 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 22 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1297.5 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 81 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 99 mg
-
Foszfor 383 mg
-
Nátrium 686 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 92.9 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 493.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 224 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 221 micro
-
Kolin: 129 mg
-
Retinol - A vitamin: 70 micro
-
α-karotin 26 micro
-
β-karotin 343 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 422 micro
Összesen
898
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 79.5 g
Zsír
-
Összesen 83 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 45 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 255 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2595 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 70 mg
-
Kálcium 163 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 198 mg
-
Foszfor 765 mg
-
Nátrium 1373 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 185.8 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 16 mg
VÍZ
-
Összesen 986.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 199 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 16 mg
-
C vitamin: 447 mg
-
D vitamin: 34 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 33 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 442 micro
-
Kolin: 258 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 52 micro
-
β-karotin 686 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 843 micro
Összesen
1793
kcal
- 6% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 74% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 4.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 3 mg
-
Kálcium 8 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 37 mg
-
Nátrium 67 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 48.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 34 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 41 micro
Összesen
88
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 ek szójaszósz
-
3 ek mogyoróolaj
-
125 g basmati rizs
Elkészítés
- Az ananászt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ne dobjuk el a héját, tálaláshoz tökéletes lesz! Vigyázzunk arra, hogy a kemény fás belsejét nehogy beletegyük az ételbe, ezt el kell távolítanunk. Az ananász húsát kis kockákra vágjuk, a csirkekockák méretének megfelelően.
- A vöröshagymát közepesen apróra vágjuk, majd egy wokban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk/pároljuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wokban gőzőlgő finomsághoz, majd ehhez adjuk az áttört fokhagymát és a szójaszószt.
- Egy fazékban vizet forralunk, és a rizs zacskóját feltüntetett útmutató szerint megfőzzük.
- Mikor a paprikánk is megpuhult a wokban, hozzáadjuk a felkockázott ananászunkat is és óvatosan megkevergetjük. Időközben megkóstoljuk és leteszteljük, hogy vajon hiányzik-e valamilyen íz az elképzelésünknek és ízlésünknek megfelelően. Ha igen, pótoljuk. Esetleg adhatunk hozzá extra szójaszószt.
- Az egész csirkeragut összekeverjük a rizzsel (vagy tálalhatjuk külön-külön is), és visszatöltjük a kivájt ananászhéjba. Ha nem akarjuk összekeverni, akkor először a rizst halmozzuk a "tálka" aljára, erre kerül a ragu.
- Receptkönyvben: 128
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8298
- Feltöltés dátuma: 2012. október 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Ismét egy BBC Good Food magazinos recept. Hatalmas sikert aratott nálunk. A magazin szerint az étel kambodzsai.