r
Nosalty Logó

Egzotikus csirke ananászban

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Egzotikus csirke ananászban
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
wok
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 88 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.7 g

Zsír

  • Összesen
    41.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1297.5 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    99 mg
  • Foszfor
    383 mg
  • Nátrium
    686 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    493.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    224 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    221 micro
  • Kolin:
    129 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    343 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 898 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.5 g

Zsír

  • Összesen
    83 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2595 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    765 mg
  • Nátrium
    1373 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.8 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    986.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    199 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    447 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    442 micro
  • Kolin:
    258 mg
  • Retinol - A vitamin:
    139 micro
  • α-karotin
    52 micro
  • β-karotin
    686 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1793 kcal
  • 6% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 74% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    37 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    41 micro
Összesen 88 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az ananászt kettévágjuk, és a belsejét kivájjuk. Ne dobjuk el a héját, tálaláshoz tökéletes lesz! Vigyázzunk arra, hogy a kemény fás belsejét nehogy beletegyük az ételbe, ezt el kell távolítanunk. Az ananász húsát kis kockákra vágjuk, a csirkekockák méretének megfelelően.
  2. A vöröshagymát közepesen apróra vágjuk, majd egy wokban olajat forrósítunk és üvegesre pároljuk benne a hagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott csirkehúst, sózzuk, borsozzuk és megpirítjuk/pároljuk. A paprikákat megmossuk, kicsumázzuk és apróra vágjuk. Hozzáadjuk a wokban gőzőlgő finomsághoz, majd ehhez adjuk az áttört fokhagymát és a szójaszószt.
  3. Egy fazékban vizet forralunk, és a rizs zacskóját feltüntetett útmutató szerint megfőzzük.
  4. Mikor a paprikánk is megpuhult a wokban, hozzáadjuk a felkockázott ananászunkat is és óvatosan megkevergetjük. Időközben megkóstoljuk és leteszteljük, hogy vajon hiányzik-e valamilyen íz az elképzelésünknek és ízlésünknek megfelelően. Ha igen, pótoljuk. Esetleg adhatunk hozzá extra szójaszószt.
  5. Az egész csirkeragut összekeverjük a rizzsel (vagy tálalhatjuk külön-külön is), és visszatöltjük a kivájt ananászhéjba. Ha nem akarjuk összekeverni, akkor először a rizst halmozzuk a "tálka" aljára, erre kerül a ragu.
  • Receptkönyvben: 128
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8304
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ismét egy BBC Good Food magazinos recept. Hatalmas sikert aratott nálunk. A magazin szerint az étel kambodzsai.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...