r
Nosalty Logó

Egyszerű vendégváró linzer Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Egyszerű vendégváró linzer Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 5238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
Összesen 414 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    22.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    305.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    228 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 524 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    65 g

Zsír

  • Összesen
    222 g
  • Telített zsírsav
    44 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    65 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3054.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    211 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    1428 mg
  • Nátrium
    627 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    749.8 g
  • Cukor
    334 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    204.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2277 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    234 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    230 micro
  • Kolin:
    569 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2146 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    1560 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 5238 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    113 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    59.5 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    181 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    170 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 414 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit1 nagyobb tálban összekeverjük.
  2. Hozzáadjuk a margarint az egész tojást + 2 sárgáját.
  3. Összegyúrjuk. Morzsálódni fog, az elején kicsit nehezen áll össze,de ne tegyünk hozzá semmit a kezünk melegétől megolvad amargarin, és össze fog állni. A legvégén, ha már összeállt, csak a tenyerünket lisztezzük meg, hogy sima egyenletes tésztát tudjunk gyúrni.
  4. A kész tésztát minimum fél órára a hűtő leghidegebb részére tegyük (ne a fagyasztóba!).
  5. A nyújtás során mindig csak annyit vegyünk le a tésztából, amennyi a tepsiben elfér, a többit a hűtőben tartsuk, hogy ne melegedjen fel.
  6. Lisztezett nyújtódeszkán kicsit átgyúrjuk az adagtésztát, és egyenletesen kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrjunk ki.
  7. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
  8. Előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg az alja színesedni, barnulnikezd. 5-10 perc.
  9. Ha a sütik kihűltek, tegyük légmentesen zárható dobozba. Hűvös helyen nagyon sokáig eláll. Felhasználás előtt 1 nappal kenjük meg lekvárral, illesszük össze, és tegyük vissza a dobozba. 1 nap alatt visszapuhul, és omlós lesz.
  10. Ha van kedvünk és időnk, a kész sütiket csokimázzal lehet díszíteni.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 537
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 97357
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Általában ez a süti karácsonykor esedékes. Én évközben is gyakran csinálok, a gyúrás és sütés része gyorsan kész, a lekvárral való kenegetés pepecselős csak. Viszont nagyon jó vendégek kínálásához, mikor tudom, nem lesz időm sütni, csak előveszem előtte való este, megkenem, másnap tálalhatom. Ja és persze ez olyan "jövök-megyek, bekapok egy-két darabot" süti. Szerintem elronthatatlan, ha kicsit tovább is sütöm (mert nem figyelek), akkor is felpuhul 1 nap alatt. Érdemes kipróbálni, mutatós -pláne csokidísszel -, sok lesz belőle (persze ez relatív), és nem drága. A sütésre azért figyeljetek oda, mert ahány sütő...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...