Egyszerű vendégváró linzer Gabystól
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabys
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
50g finomliszt182 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
4 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
6g tojás7 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
42 kcal
Összesen
524
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
500g finomliszt1820 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g porcukor968 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
150g sárgabaracklekvár417 kcal
Összesen
5238
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
-
39.7g finomliszt144 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.8g vaníliás cukor3 kcal
-
19.8g porcukor77 kcal
-
19.8g margarin142 kcal
-
4.4g tojás5 kcal
-
3.2g tojássárgája10 kcal
-
11.9g sárgabaracklekvár33 kcal
Összesen
414
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 22.2 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 305.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 21 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 143 mg
-
Nátrium 63 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 20.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 228 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 23 micro
-
Kolin: 57 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 156 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
524
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 65 g
Zsír
-
Összesen 222 g
-
Telített zsírsav 44 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 104 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 65 g
-
Koleszterin 614 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3054.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 211 mg
-
Kálcium 636 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 134 mg
-
Foszfor 1428 mg
-
Nátrium 627 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 749.8 g
-
Cukor 334 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 204.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2277 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 25 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 127 micro
-
K vitamin: 234 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 230 micro
-
Kolin: 569 mg
-
Retinol - A vitamin: 2146 micro
-
α-karotin 15 micro
-
β-karotin 1560 micro
-
β-crypt 18 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 771 micro
Összesen
5238
kcal
- 6% Fehérje
- 60% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 16% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 17.6 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 242.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 50 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 113 mg
-
Nátrium 50 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 59.5 g
-
Cukor 26 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 181 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 170 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
414
kcal
Hozzávalók
-
50 dkg finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg porcukor
-
1 db tojás
-
2 db tojássárgája
-
15 dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A tészta száraz hozzávalóit1 nagyobb tálban összekeverjük.
- Hozzáadjuk a margarint az egész tojást + 2 sárgáját.
- Összegyúrjuk. Morzsálódni fog, az elején kicsit nehezen áll össze,de ne tegyünk hozzá semmit a kezünk melegétől megolvad amargarin, és össze fog állni. A legvégén, ha már összeállt, csak a tenyerünket lisztezzük meg, hogy sima egyenletes tésztát tudjunk gyúrni.
- A kész tésztát minimum fél órára a hűtő leghidegebb részére tegyük (ne a fagyasztóba!).
- A nyújtás során mindig csak annyit vegyünk le a tésztából, amennyi a tepsiben elfér, a többit a hűtőben tartsuk, hogy ne melegedjen fel.
- Lisztezett nyújtódeszkán kicsit átgyúrjuk az adagtésztát, és egyenletesen kb. 2-3 mm-re kinyújtjuk, és tetszőleges formákat szúrjunk ki.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk.
- Előmelegített sütőben csak addig sütjük, amíg az alja színesedni, barnulnikezd. 5-10 perc.
- Ha a sütik kihűltek, tegyük légmentesen zárható dobozba. Hűvös helyen nagyon sokáig eláll. Felhasználás előtt 1 nappal kenjük meg lekvárral, illesszük össze, és tegyük vissza a dobozba. 1 nap alatt visszapuhul, és omlós lesz.
- Ha van kedvünk és időnk, a kész sütiket csokimázzal lehet díszíteni.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 10 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 537
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 32
- Össznézettség: 97420
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gabys
138 recept
Általában ez a süti karácsonykor esedékes. Én évközben is gyakran csinálok, a gyúrás és sütés része gyorsan kész, a lekvárral való kenegetés pepecselős csak. Viszont nagyon jó vendégek kínálásához, mikor tudom, nem lesz időm sütni, csak előveszem előtte való este, megkenem, másnap tálalhatom. Ja és persze ez olyan "jövök-megyek, bekapok egy-két darabot" süti. Szerintem elronthatatlan, ha kicsit tovább is sütöm (mert nem figyelek), akkor is felpuhul 1 nap alatt. Érdemes kipróbálni, mutatós -pláne csokidísszel -, sok lesz belőle (persze ez relatív), és nem drága. A sütésre azért figyeljetek oda, mert ahány sütő...