Egyszerű rongyos kifli
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lakos Benedek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
-
600g finomliszt2184 kcal
-
6g só0 kcal
-
200g tej112 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
40g friss élesztő42 kcal
-
100g joghurt61 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
180g vaj1291 kcal
Összesen
3975
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
A kiflikhez
-
45.8g finomliszt167 kcal
-
0.5g só0 kcal
-
15.3g tej9 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
-
3.1g friss élesztő3 kcal
-
7.6g joghurt5 kcal
-
12.6g tojás16 kcal
-
13.7g vaj98 kcal
Összesen
304
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 11.8 g
Zsír
-
Összesen 21.7 g
-
Telített zsírsav 13 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 118 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 620.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 32 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 151 mg
-
Nátrium 340 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 62.4 g
-
Cukor 4 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 40.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 186 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 69 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 36 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 105 micro
Összesen
497
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.6 g
Zsír
-
Összesen 173.7 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 49 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 940 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4966 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 255 mg
-
Kálcium 573 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 181 mg
-
Foszfor 1208 mg
-
Nátrium 2722 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 498.9 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 326.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1491 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 121 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 13 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 551 micro
-
Kolin: 551 mg
-
Retinol - A vitamin: 1467 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 289 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 838 micro
Összesen
3975
kcal
- 9% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.2 g
Zsír
-
Összesen 13.2 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 72 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 378.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 19 mg
-
Kálcium 44 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.1 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 24.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 114 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 42 micro
-
Kolin: 42 mg
-
Retinol - A vitamin: 112 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
304
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
A kiflikhez
-
600 g finomliszt
-
1 teáskanál só
-
2 ek cukor
-
40 g friss élesztő
-
100 g joghurt
Elkészítés
A kiflikhez
- A langyos tejet elkeverjük a cukorral és élesztővel, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, és mehet hozzá a két tojás, joghurt illetve az élesztős tej.
- A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Kivajazott tálban, lefedve a hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük-kelesztjük. A vajat ekkor betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
- A megkelt tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket a kis részeket kigombócozzuk, majd 1-2 centiméter vastagságú körökké nyújtjuk őket.
- Kivesszük a fagyasztóból a vajat és az első tésztakörre reszeljük egy részét. Jöhet rá a következő tészta és újabb adag reszelt vaj. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem érünk az utolsó tésztalapig és a vaj el nem fogy. A legfelső tésztalapot nem kell megvajazni.
- A vajas tésztatornyot sodrófával egy nagyjából 30 centiméter átmérőjű körré nyújtjuk, és 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket szélesebb felüktől befelé haladva kiflivé csavarjuk és egy sütőpapíros tepsire helyezzük (legyen köztük hely, mert nőni fognak).
- A kifliket letakarva 30 percig kelesztjük. Ekkor lekenjük őket egy felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az egyenletes sülés érdekében félúton megfordítjuk a tepsit.
- A kifliket azon melegében, egy tetszőleges forró ital társaságában fogyasztjuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 6
- Tegnapi nézettség: 2710
- 7 napos nézettség: 2985
- Össznézettség: 2822
- Feltöltés dátuma: 2024. november 12.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lakos Benedek
368 recept
A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön osztoznak: a rongyos kifli hasonlóan vajas ízű, kívül ropogós, belül puha finomság, amit azonban jóval egyszerűbben és olcsóbban elkészíthetünk. Frissen, azon melegében a legfinomabb!