r
Nosalty Logó

Egyszerű rongyos kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lakos Benedek
Egyszerű rongyos kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 304 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

A kiflikhez

Elkészítés

A kiflikhez

  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral és élesztővel, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, és mehet hozzá a két tojás, joghurt illetve az élesztős tej.
  2. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Kivajazott tálban, lefedve a hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük-kelesztjük. A vajat ekkor betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  3. A megkelt tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket a kis részeket kigombócozzuk, majd 1-2 centiméter vastagságú körökké nyújtjuk őket.
  4. Kivesszük a fagyasztóból a vajat és az első tésztakörre reszeljük egy részét. Jöhet rá a következő tészta és újabb adag reszelt vaj. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem érünk az utolsó tésztalapig és a vaj el nem fogy. A legfelső tésztalapot nem kell megvajazni.
  5. A vajas tésztatornyot sodrófával egy nagyjából 30 centiméter átmérőjű körré nyújtjuk, és 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket szélesebb felüktől befelé haladva kiflivé csavarjuk és egy sütőpapíros tepsire helyezzük (legyen köztük hely, mert nőni fognak).
  6. A kifliket letakarva 30 percig kelesztjük. Ekkor lekenjük őket egy felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az egyenletes sülés érdekében félúton megfordítjuk a tepsit.
  7. A kifliket azon melegében, egy tetszőleges forró ital társaságában fogyasztjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 2710
  • 7 napos nézettség: 2985
  • Össznézettség: 2822
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű rongyos kifli
Lakos Benedek 368 recept

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön osztoznak: a rongyos kifli hasonlóan vajas ízű, kívül ropogós, belül puha finomság, amit azonban jóval egyszerűbben és olcsóbban elkészíthetünk. Frissen, azon melegében a legfinomabb!

Hozzávalók

A kiflikhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...