r
Nosalty Logó

Egyszerű rongyos kifli

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Egyszerű rongyos kifli
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kiflikhez

497
Kalória
11.8g
Fehérje
62.4g
Szénhidrátok
21.7g
Zsír
40.8g
Víz
117.5g
Koleszterin
2.4g
Rost
4.4g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A kiflikhez

Összesen 304 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    21.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    118 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    620.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    72 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    151 mg
  • Nátrium
    340 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    62.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    186 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    69 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    105 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.6 g

Zsír

  • Összesen
    173.7 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    940 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4966 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    573 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    181 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    2722 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    498.9 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

Víz

  • Összesen
    326.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1491 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    121 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    551 micro
  • Kolin:
    551 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1467 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    289 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    838 micro
Összesen 3975 kcal
  • 9% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    24.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 304 kcal

Elkészítés

A kiflikhez

  1. A langyos tejet elkeverjük a cukorral és élesztővel, majd hagyjuk felfutni. A lisztet elkeverjük a sóval, és mehet hozzá a két tojás, joghurt illetve az élesztős tej.
  2. A hozzávalókból ruganyos tésztát gyúrunk, majd 10 percig dagasztjuk, míg szép fényes és feszes nem lesz a gombóc felülete. Kivajazott tálban, lefedve a hűtőbe tesszük és egy órát pihentetjük-kelesztjük. A vajat ekkor betesszük a fagyasztóba, hogy megdermedjen.
  3. A megkelt tésztát kivesszük a hűtőből, átgyúrjuk és nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket a kis részeket kigombócozzuk, majd 1-2 centiméter vastagságú körökké nyújtjuk őket.
  4. Kivesszük a fagyasztóból a vajat és az első tésztakörre reszeljük egy részét. Jöhet rá a következő tészta és újabb adag reszelt vaj. Ezt a folyamatot addig folytatjuk, míg el nem érünk az utolsó tésztalapig és a vaj el nem fogy. A legfelső tésztalapot nem kell megvajazni.
  5. A vajas tésztatornyot sodrófával egy nagyjából 30 centiméter átmérőjű körré nyújtjuk, és 16 körcikkre vágjuk. A cikkeket szélesebb felüktől befelé haladva kiflivé csavarjuk és egy sütőpapíros tepsire helyezzük (legyen köztük hely, mert nőni fognak).
  6. A kifliket letakarva 30 percig kelesztjük. Ekkor lekenjük őket egy felvert tojással és 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk a tepsit. 25-30 perc alatt aranybarnára sütjük őket. Az egyenletes sülés érdekében félúton megfordítjuk a tepsit.
  7. A kifliket azon melegében, egy tetszőleges forró ital társaságában fogyasztjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 35 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A „magyar croissant” néven is elhíresült rongyos kifli tulajdonképpen tényleg hasonlít néhány tulajdonságában a francia péksüteményre. Szerencsére csak a jobb jellemzőkön osztoznak: a rongyos kifli hasonlóan vajas ízű, kívül ropogós, belül puha finomság, amit azonban jóval egyszerűbben és olcsóbban elkészíthetünk. Frissen, azon melegében a legfinomabb!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Zsebes házi pita

Egy egyszerű lepénykenyér, amit mindenféle jóval megtölthetünk, könnyű és sokszínűen felhasználható alapanyaga lehet bármelyik háztartásnak. A bolti helyett játszi könnyedséggel ...

Lakos Benedek

Croissant rizslapból

Tiktokon láttuk ezt az ötlet, úgyhogy ki is próbáltuk. Kívül ropogós, belül puha finomság. Izgalmas felhasználása a rizslapnak. Nem lesz olyan, mint egy croissant, de egy finom édesség.

Hankusz Sára

Klasszikus cukros briós

A cukrozott briós egy igazi közkedvelt, klasszikus péksüteménynek számított, amit szinte mindenhol lehetett kapni. Sajnos kissé feledésbe merült az évek alatt, pedig egy nagyszerű ...

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

A konyha 6 sarkalatos pontja, amit szinte mind kihagyunk a...

A tavaszi nagytakarítás nemcsak sok időt, hanem nagy lelkierőt is igénylő feladat, amin jobb túlesni, ha már megérkezett az év első meleg hétvégéje. Sokszor még a legrutinosabbak is kifelejtenek bizonyos részeket a nagytakarítás során - ezekre mi most 6 pontban felhívjuk a figyelmet.

Top Receptek

Túrós muffin

Lehengerlően puha piskótával, izgalmas túrókrémmel és hetyke morzsaréteggel vár ez a pofonegyszerű kis sütemény, ami ízeiben a túrógombócot idézi meg. Érdemes jó előre nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!