r
Nosalty Logó

Egyszerű lekváros gombóc

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mercédesz_94
Egyszerű lekváros gombóc
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gombóc

Morzsa

856
Kalória
14.8g
Fehérje
165.5g
Szénhidrátok
15.1g
Zsír
140.2g
Víz
60g
Koleszterin
6.3g
Rost
68.9g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gombóc

Morzsa

Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gombóc

Morzsa

Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gombóc

Morzsa

Összesen 223 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    731.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    297 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.5 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    140.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    26 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 856 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    89 g

Zsír

  • Összesen
    90.4 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4390.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    640 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    361 mg
  • Foszfor
    1374 mg
  • Nátrium
    1783 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    993.3 g
  • Cukor
    413 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

Víz

  • Összesen
    841.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    183 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    507 micro
  • Kolin:
    476 mg
  • Retinol - A vitamin:
    155 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    608 micro
Összesen 5137 kcal
  • 4% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 42% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.3 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    27 micro
Összesen 223 kcal

Elkészítés

Gombóc

  1. Meghámozzuk a krumplit, megsózzuk ízlés szerint ( én egy evőkanál sót adok hozzá), és megfőzzük. Krumplinyomón áttörjük és hagyjuk langyosra hűlni.
  2. Ezután elkeverjük a tojással, az olajjal és a búzadarával, majd elkezdjük összegyúrni a liszttel. A liszt mennyisége a krumpli minőségétől eltérhet; pl. újkrumplival könnyen ellágyul a tészta, így több lisztre lehet szükségünk.
  3. Akkor sem kell megijedni, ha lágy lett a tészta: kicsit nehezebb dolgozni vele, de főzés után a gombócunk sokkal puhább lesz. Ebben az esetben nyújtás előtt bőségesen lisztezzük meg a nyújtó felületet, és a gombócok formázásánál is lisztezzük meg a kezünket, így a lágyabb tészta is könnyen kezelhető lesz.
  4. Nyújtsuk ki a tésztát kb. 2 cm vastagságúra és kisebb négyzetekre vágjuk. A közepére kb. egy teáskanálnyi lekvárt teszünk és gombócokká formázzuk. Forrásban lévő vízben főzzük addig, amíg a gombóc feljön a víz tetejére.

Morzsa

  1. Az olajban elkezdjük pirítani a zsemlemorzsát, és mielőtt az teljesen megpirulna, hozzáadjuk a cukrot és azzal még pirítjuk kicsit.
  2. Ezzel érdemes addig elkészülni, amíg elkezdjük főzni a gombócokat, azért, hogy ha majd kivesszük a vízből, egyből forgathassuk is bele a pirított cukros zsemlemorzsába. Ezután tálalható.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 20 perc
  • Sütés ideje: 5 perc
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Tejbegrízgombóc

A legegyszerűbb és leggyorsabb gombócok bizony tejbegrízből készülnek: a sűrű masszából gurított labdacsok morzsában, mákban, dióban is megfürödhetnek, tálalásukhoz pedig sodót, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!