Egyszerű kávés-diós torta
0,0
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!

adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű
Hozzávalók
411
Kalória
6.7g
Fehérje
27.3g
Szénhidrátok
31.2g
Zsír
14.8g
Víz
75.9g
Koleszterin
940.9mg
Rost
15.2g
Cukor
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
Torta
-
14g finomliszt52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14g vaj103 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
14g barna cukor55 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
6g dió41 kcal
Krém
-
31g mascarpone126 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
1g porcukor3 kcal
-
3g tej1 kcal
-
2g dió13 kcal
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
Torta
-
115g finomliszt419 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
115g vaj825 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
115g barna cukor437 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
50g dió327 kcal
Krém
-
250g mascarpone1010 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
8g víz0 kcal
-
7g porcukor27 kcal
-
20g tej11 kcal
-
16g dió105 kcal
Összesen
3299
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
Torta
-
14.3g finomliszt52 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
14.3g vaj102 kcal
-
13.6g tojás17 kcal
-
14.3g barna cukor54 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
6.2g dió41 kcal
Krém
-
31g mascarpone125 kcal
-
0g instant kávé0 kcal
-
1g víz0 kcal
-
0.9g porcukor3 kcal
-
2.5g tej1 kcal
-
2g dió13 kcal
Összesen
408
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.7 g
Zsír
-
Összesen 31.2 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 76 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 162.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 25 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 14.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 118 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 116 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
411
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 53.3 g
Zsír
-
Összesen 249.5 g
-
Telített zsírsav 73 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 36 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 37 g
-
Koleszterin 607 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1298 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 75 mg
-
Kálcium 282 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 154 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 196 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 218.2 g
-
Cukor 122 mg
-
Élelmi rost 8 mg
Víz
-
Összesen 118.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 942 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 145 micro
-
Kolin: 346 mg
-
Retinol - A vitamin: 927 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 190 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 514 micro
Összesen
3299
kcal
- 9% Fehérje
- 34% Szénhidrát
- 39% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 31 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 161 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 35 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 24 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.1 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 1 mg
Víz
-
Összesen 14.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 117 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 64 micro
Összesen
408
kcal
Elkészítés
Torta
- Szitáljuk a lisztet egy tálba, majd keverjük el benne a sütőport.
- Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a kávét és a tojást, majd egy perc alatt keverjük krémes-habosra egy kézi vagy álló mixer segítségével.
- Ezután óvatosan keverjük hozzá kézzel a darált diót.
- A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
- Vajazzunk ki két darab 18 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki az aljukat sütőpapírral, majd oszlassuk el bennük egyenlő arányban a tésztát. Egyengessük el szépen a tetejüket, majd tegyük őket az előmelegített sütőbe, középső rácsállásra. Süssük kb. 20-25 percig, míg a tészta aranybarna színű nem lesz, és enyhe nyomásra rugalmasan vissza nem ugrik. Rácsra borítva hagyjuk őket kihűlni.
- Ha nincs két 18 centis tortakarikánk, akkor sem kell elkeserednünk, ez esetben két részletben süssük készre a tésztát. Ha az első szelet kisült, borítsuk rácsra, tisztítsuk meg, majd vajazzuk ki ismét a tortakarikát, és süssük meg benne a tészta másik felét is.
Krém
- Míg a tésztánk sül, készítsük el hozzá a kávés krémet. Ehhez keverjük el a mascarponét a feloldott instant kávéval, a cukorral és a tejjel. (Használhatunk kristálycukrot is, ekkor ezt a kávéval együtt is feloldhatjuk forró vízben, és úgy adjuk a krémhez.) Keverjük jól el, míg egyneművé és szépen kenhetővé válik.
- Ha a tésztalapok kisültek, hagyjuk őket egy rácson teljesen kihűlni (kb. fél óra), majd kenjük meg az egyiket a krém felével. Borítsuk rá a másik tésztalapot, majd kenjük meg a krém másik felével. Késsel vagy kanállal mintázzuk "hullámosra" a torta tetejét, majd díszítsük 8 szép darab féldióval.
Recept infó
- Előkészítés ideje: 20 perc
- Sütés ideje: 25 perc
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 18
Édesszájú férjemnek szerettem volna valami finom, kávés süteményt készíteni, mert az a kedvence. Delia Smith-nél találtam ezt a receptet, nagyon egyszerűen elkészíthető, főleg, ha van két darab 18 cm-es tortakarikánk. (Ha nincs, az se baj, de ha van, úgy gyorsabban elkészülünk a tortával.)
Elmentem a receptkönyvembe
Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok
Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Megcsináltam
Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!
1 csillag
Soha többet!
2 csillag
Vannak gondok.
3 csillag
Hát...
4 csillag
Másodszorra lett az igazi.
5 csillag
Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
Értékelés indításához kérjük lépj be!
Hozzászólások (0)
A hozzászólás íráshoz belépés szükséges!