r
Nosalty Logó

Egyszerű fokhagymás-mustáros csirkemell

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Egyszerű fokhagymás-mustáros csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 1160 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 186 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1160 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.7 g

Zsír

  • Összesen
    64.2 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    365 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2052.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    159 mg
  • Foszfor
    1123 mg
  • Nátrium
    561 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    47 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    31 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    48 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    422 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 1160 kcal
  • 19% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    180 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 186 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy nagy tálban keverjük össze a mustárt, az olajat, a mézet és a fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
  2. Tegyük bele a csirkemellszeleteket, és pácoljuk hűtőben egy éjszakán, vagy legalább 6 órán át.
  3. Melegítsük elő a serpenyőt vagy grillt. Tegyük a csirkéket a grillre, és süssük körülbelül 6-8 percig mindkét oldalon, magas hőmérsékleten.
  4. Tálaljuk a csirkét zöldségekkel és/vagy vegyes körettel.
  • Receptkönyvben: 51
  • Tegnapi nézettség: 29
  • 7 napos nézettség: 244
  • Össznézettség: 5187
  • Feltöltés dátuma: 2024. augusztus 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű fokhagymás-mustáros csirkemell
Gerzsenyi Flóra 407 recept

Ha van valami, amit nehéz megunni, az a sült /grillezett csirke, ami még zsúfolt napirend mellett is gyors módja annak, hogy minőségi, laktató fogást tálaljunk. Ez a fokhagymás-mustáros csirke egyszerűen, fokhagymával, mustárral, egy leheletnyi mézzel és olívaolajjal készül. Egészséges, alacsony szénhidráttartalmú ebéd- vagy vacsoraötlet. A mustárt szinte mindenki szereti, legyen az dijoni, mézes vagy fűszeres barna, általában rajongunk érte. Próbáljátok ki ezt a csirkét grillen vagy serpenyőben, kevert salátával és/vagy vegyes körettel tálalva!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Aranyat ér ez a növény – Talán ott van a...

Sok országban dísznövényként funkcionál a kakastaréj, másnéven a celosia, ugyanis azt már kevesebben tudják, hogy értékes zöldségnövény is egyben. Az első fagyokig ízletes hajtásokat hoz, amit érdemes pörköltbe, levesekbe belefőzni.