r
Nosalty Logó

Egyben sült fasírt Mártitól

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marti48
Egyben sült fasírt Mártitól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 711 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2843 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 224 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    56.2 g

Zsír

  • Összesen
    46.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    225 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1181.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    348 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    196.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    79 micro
Összesen 711 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    224.6 g

Zsír

  • Összesen
    187.3 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    900 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4725.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    249 mg
  • Kálcium
    346 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    248 mg
  • Foszfor
    2458 mg
  • Nátrium
    1390 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    787 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    65 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    89 micro
  • Kolin:
    859 mg
  • Retinol - A vitamin:
    130 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 2843 kcal
  • 18% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    71 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    373.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    194 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    25 micro
Összesen 224 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zsömléket tejbe beáztatjuk, felhasználás előtt kinyomkodjuk.
  2. Egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd fűszerezzük (paprika, só, bors és egy cakkos vágófelületű étkező késsel elkapart fokhagyma).
  3. A szalonnából annyi nagyon vékony szeletet vágunk le, amennyi a jénai alját lazán betakarja. Ezekkel kibéleljük a sütőedényünket, a húst kézben buciformára alakítjuk, majd a szalonnákra helyezzük.
  4. A tetejére pár, szintén vékonyra vágott szalonnát teszünk, kb 1/2 dl vizet öntünk alá, az edényt lefedjük (v. alufóliával betakarjuk), és a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
  5. 30 perc eltelte után redukáljuk a hőmérsékletet 200 fokra. Időnként ellenőrizzük, mert a fedő alatt is pirul a sültünk. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, 220 fokon pirítjuk, majd ha készen van, a szaftját egy kisebb tálba öntjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 10388
  • Feltöltés dátuma: 2013. július 04.

Ajánló

Többféle köret passzol hozzá (tejfölös tök-, bab-, krumplifőzelékek pl.). Továbbá hagymás-resztelt krumpli + kovászos uborka avagy a krumplisaláta ecetes vagy majonézes változatai. Hidegen is több variációban ízletes étek - de ez már egy újabb recepttéma... Én a resztelt krumplit csináltam most; a leöntött szaft felhasználásával. (Kb. 4 ek felforrósítva, ebben egy durvára kockázott hagymát óvatosan üvegesre párolva, ebben hámozott, apróra kockázott, sós vízben főtt krumplit aranysárgára pirítva, sóval, frissen őrölt borssal megszórva). Savanyúság: házilag készített, jegelt kovászos uborka.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyben sült fasírt Mártitól
Marti48 317 recept

A Mamám receptje, és tudom, hogy nem új a nap alatt... Ugyanezt a masszát "fasírtnak" is csinálta, azaz pogácsákat formázott belőle, és prézliben alaposan megforgatva, forró zsírban kisütötte. Remek feltét különböző főzelékekhez.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...