Egyben sült fasírt Mártitól
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
14g tojás17 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
1000g darált sertéshús1820 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
-
79g darált sertéshús144 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
8.5g zsemle23 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
7.9g füstölt szalonna52 kcal
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.2 g
Zsír
-
Összesen 46.8 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 225 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1181.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 62 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 62 mg
-
Foszfor 615 mg
-
Nátrium 348 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 196.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 33 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 16 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 22 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 33 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 79 micro
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 224.6 g
Zsír
-
Összesen 187.3 g
-
Telített zsírsav 64 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 82 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 32 g
-
Koleszterin 900 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4725.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 249 mg
-
Kálcium 346 mg
-
Vas 11 mg
-
Magnézium 248 mg
-
Foszfor 2458 mg
-
Nátrium 1390 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 787 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 130 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 220 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 65 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 89 micro
-
Kolin: 859 mg
-
Retinol - A vitamin: 130 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 314 micro
- 18% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.7 g
Zsír
-
Összesen 14.8 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 71 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 373.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 194 mg
-
Nátrium 110 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 62.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 10 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 68 mg
-
Retinol - A vitamin: 10 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 25 micro
Hozzávalók
-
1 kg darált sertéshús
-
1 db tojás
-
2 db zsemle
-
1 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
fekete bors ízlés szerint
Elkészítés
- A zsömléket tejbe beáztatjuk, felhasználás előtt kinyomkodjuk.
- Egy nagyobb tálban alaposan összedolgozzuk a hozzávalókat, majd fűszerezzük (paprika, só, bors és egy cakkos vágófelületű étkező késsel elkapart fokhagyma).
- A szalonnából annyi nagyon vékony szeletet vágunk le, amennyi a jénai alját lazán betakarja. Ezekkel kibéleljük a sütőedényünket, a húst kézben buciformára alakítjuk, majd a szalonnákra helyezzük.
- A tetejére pár, szintén vékonyra vágott szalonnát teszünk, kb 1/2 dl vizet öntünk alá, az edényt lefedjük (v. alufóliával betakarjuk), és a 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk.
- 30 perc eltelte után redukáljuk a hőmérsékletet 200 fokra. Időnként ellenőrizzük, mert a fedő alatt is pirul a sültünk. Az utolsó 10 percben fedő nélkül, 220 fokon pirítjuk, majd ha készen van, a szaftját egy kisebb tálba öntjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 50 alkalommal
- Receptkönyvben: 38
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 10388
- Feltöltés dátuma: 2013. július 04.
Ajánló
Többféle köret passzol hozzá (tejfölös tök-, bab-, krumplifőzelékek pl.). Továbbá hagymás-resztelt krumpli + kovászos uborka avagy a krumplisaláta ecetes vagy majonézes változatai. Hidegen is több variációban ízletes étek - de ez már egy újabb recepttéma... Én a resztelt krumplit csináltam most; a leöntött szaft felhasználásával. (Kb. 4 ek felforrósítva, ebben egy durvára kockázott hagymát óvatosan üvegesre párolva, ebben hámozott, apróra kockázott, sós vízben főtt krumplit aranysárgára pirítva, sóval, frissen őrölt borssal megszórva). Savanyúság: házilag készített, jegelt kovászos uborka.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- Speciális étrendek:
A Mamám receptje, és tudom, hogy nem új a nap alatt... Ugyanezt a masszát "fasírtnak" is csinálta, azaz pogácsákat formázott belőle, és prézliben alaposan megforgatva, forró zsírban kisütötte. Remek feltét különböző főzelékekhez.