Egyben sült fasírt hidegen
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
koszider
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
125g sertéscomb228 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
5g zsemlemorzsa20 kcal
-
11g vöröshagyma4 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
2g disznózsír17 kcal
Összesen
305
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
1000g sertéscomb1820 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
15g disznózsír135 kcal
Összesen
2431
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
72.9g sertéscomb133 kcal
-
16g tojás20 kcal
-
2.9g zsemlemorzsa12 kcal
-
6.6g vöröshagyma2 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
-
1.1g disznózsír10 kcal
Összesen
178
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 17.7 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 603.1 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 33 mg
-
Kálcium 41 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 31 mg
-
Foszfor 330 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 114.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 45 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 122 micro
Összesen
305
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 233.6 g
Zsír
-
Összesen 141.9 g
-
Telített zsírsav 48 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 59 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 28 g
-
Koleszterin 1364 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4825 g
-
Cink 20 mg
-
Szelén 268 mg
-
Kálcium 330 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 250 mg
-
Foszfor 2641 mg
-
Nátrium 1302 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.6 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 912.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 360 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 6 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 354 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 59 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 150 micro
-
Kolin: 1284 mg
-
Retinol - A vitamin: 360 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 978 micro
Összesen
2431
kcal
- 17% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 69% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 351.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 20 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 193 mg
-
Nátrium 95 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.9 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 66.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 26 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 94 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 71 micro
Összesen
178
kcal
Hozzávalók
-
1 kg sertéscomb
-
4 db tojás
-
4 ek zsemlemorzsa
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
-
1 ek disznózsír
Elkészítés
- A hagymát lereszeljük, vagy nagyon finomra felvágjuk, a fokhagymát finomra törjük.
- A húst, a tojásokat, a zsemlemorzsát, a hagymát, a fokhagymát nagyon alaposan összekeverjük.
- A masszát borssal, ízlés szerint majorannával ízesítjük. Sózzuk meg kb. 2 teáskanál sóval, de kóstoljuk is meg a nyers masszát, sósnak kell érezni.
- Végül kézzel is gyúrjuk át a masszát, hogy teljesen egynemű legyen.
- Egy kb. 38 cm hosszú tepsit béleljünkki sütőpapírral, így könnyebblesz elmosogatni.
- A húsmasszát előbb a kezünk között formázzuk hosszúkás, dundi hurkává, majd a tepsire téve addig lapogassuk, mígszinte hasáb alakúnem lesz.
- A húskocka tetejét kenjünk bekb. 1 ek zsírral.
- Öntsünk alá 1,5 dl vizet, és lefedés nélkül dugjuk a sütőbe.
- Közepes lánggal süssük addig, míg a teteje pirult, aranybarna nem lesz.
- Ellenőrizzük, hogy átsült-e. Szúrjunk tűt a hús legmagasabb pontjába: ha a lyukon nem csordul ki lé vagy víztiszta folyadék jön ki - megsült. Ha a kicsorduló lé zavaros, rózsaszín, süssük még 10 percig.
- Tálra téve hűtsük ki teljesen, és csak ezután szeleteljük fel.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 60 perc
- Elkészítettem: 30 alkalommal
- Receptkönyvben: 379
- Tegnapi nézettség: 17
- 7 napos nézettség: 65
- Össznézettség: 95435
- Feltöltés dátuma: 2011. február 16.
Ajánló
Természetesen melegen is jó, sőt, ugyanebből a masszából kitűnő gombócokat is lehet sütni, aprót is. Hidegtálra ajánlom.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
koszider
90 recept
Az így elkészített fasírt nagyszerű hidegtálra, ugyanis belseje homogén, nem törik, nem morzsálódik, és hajszálvékony szeletekre lehet vágni. Gusztusosabb és jobban adagolható, ha a masszát igyekszünk szögletesre formázni. Ebből a mennyiségből kb. 25-30 szelet jön ki. Ja, és még finom is!