Egészben sült tilápia fokhagymával töltve
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
459
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
1374
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
Összesen
85
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 70.6 g
Zsír
-
Összesen 12.5 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 177 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1443.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 127 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 117 mg
-
Foszfor 651 mg
-
Nátrium 398 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 348.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 58 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 413 micro
-
K vitamin: 37 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 162 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 51 micro
-
β-karotin 287 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 475 micro
Összesen
459
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 211.8 g
Zsír
-
Összesen 37.4 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 530 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4331.3 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 435 mg
-
Kálcium 380 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 352 mg
-
Foszfor 1952 mg
-
Nátrium 1193 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 51 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 1045 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 173 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 16 micro
-
E vitamin: 9 mg
-
C vitamin: 61 mg
-
D vitamin: 1240 micro
-
K vitamin: 112 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 41 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 316 micro
-
Kolin: 486 mg
-
Retinol - A vitamin: 94 micro
-
α-karotin 152 micro
-
β-karotin 861 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1425 micro
Összesen
1374
kcal
- 16% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
B6 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 2.3 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 272.1 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 27 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 123 mg
-
Nátrium 75 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.2 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 65.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 11 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 78 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 6 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 90 micro
Összesen
85
kcal
Hozzávalók
-
2 fej fokhagyma
-
250 g zöldbab
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
fűszerpaprika ízlés szerint
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 ek vaj
Elkészítés
- Megtisztítjuk a tilápiát, beirdaljuk, besózzuk, borsozzuk kívül-belül.
- A fokhagymákat gerezdekre szedjük, de nem pucoljuk meg őket. Vizet forralunk, és beledobáljuk őket pár percre, míg egy picit meg nem puhulnak. Kiszedjük, lecsepegtetjük őket, és beletesszük a hal belsejébe.
- A halat egy rácsos tepsire tesszük, alá papír, így nem tapad le. A papírra kis lyukakat szaggatunk, így a keletkező nedvesség le tud csöpögni alá. A halat beolajozzuk, majd forró sütőbe tesszük.
- Eközben a haricot vertseket lobogó, sós vízbe dobjuk, és 5 percig főzzük. Majd leszűrjük, és forró vajba megsütjük, és folyamatosan adunk hozzá húsleves levet, így párolódik. Mikor már puha belül és még ropog kicsit, akkor jó, mert nem esik szét.
- A halat az egyik oldalán félkészre sütjük, majd megfordítjuk (óvatosan, mert könnyen szétesik), és olajban elkevert paprikával beecseteljük. Mikor szép piros megfordítjuk, és a másik oldalát is beecseteljük paprikás olajjal, majd tovább sütjük.
- Ha mindkét fele megbarnult kész is a hal, kivesszük, a fokhagymákat mellé tálaljuk. (Akkor jó, ha a fokhagyma kinyomható szinte krémszerűen a héjából, és nem is erős fokhagymaízű ekkor már). Tálalhatjuk rizzsel vagy krumplipürével.
- Sütés hőfoka: 220 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 1985
- Feltöltés dátuma: 2013. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Szeretjük a tilápiát, eddig darabokban sütöttük, de most egészben akartam elkészíteni. Mutatós és nagyon finom is lett.