Egészben sült karfiol
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Tamas
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
427
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
Összesen
1705
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 24.8 g
Zsír
-
Összesen 32.1 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 159 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1598.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 521 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 41 mg
-
Foszfor 343 mg
-
Nátrium 673 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.9 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 184.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 99 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 87 micro
-
Kolin: 91 mg
-
Retinol - A vitamin: 291 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 281 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 535 micro
Összesen
427
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 99 g
Zsír
-
Összesen 128.6 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 37 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 635 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6392.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 63 mg
-
Kálcium 2085 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 166 mg
-
Foszfor 1370 mg
-
Nátrium 2692 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 39.4 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 739.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1258 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 168 mg
-
D vitamin: 92 micro
-
K vitamin: 396 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 348 micro
-
Kolin: 362 mg
-
Retinol - A vitamin: 1162 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1125 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2139 micro
Összesen
1705
kcal
- 10% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 13% Zsír
- 73% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 7.9 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 391.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 84 mg
-
Nátrium 165 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 2.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 45.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 77 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 10 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 22 mg
-
Retinol - A vitamin: 71 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 131 micro
Összesen
103
kcal
-
Nosalty kipróbálta
Hozzávalók
Elkészítés
- Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira!
- A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk a karfiol üres részeibe, plusz az újhagyma fehér részeit is.
- Ezután tegyük az egészet egy nagy tepsibe, és egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét. Majd ezzel a tejfölös "kencével" kenjük át kívülről a karfiolt.
- Szórjuk meg a karfiol tetejét még reszelt sajttal, és tegyük így be a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc elég is neki, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és szépen megpiruljon a karfiol külseje.
- Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk, és fogyaszthatjuk!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 867
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 39
- Össznézettség: 109603
- Feltöltés dátuma: 2016. július 07.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- Speciális étrendek:
Tamas
36 recept
Mire nem jó egy nagy fej karfiol?! Tűzdeljétek tele finom sonkába tekert sajtrudakkal, és süssétek jól meg. Az eredmény nagyon finom lesz!