r
Nosalty Logó

Egészben sült karfiol

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tamas
Egészben sült karfiol
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 1705 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 103 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    159 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1598.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    521 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    343 mg
  • Nátrium
    673 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    184.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    535 micro
Összesen 427 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    99 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6392.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    2085 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    1370 mg
  • Nátrium
    2692 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.4 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    739.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1258 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    168 mg
  • D vitamin:
    92 micro
  • K vitamin:
    396 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    348 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1125 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2139 micro
Összesen 1705 kcal
  • 10% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    165 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    131 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Bő vízben főzzétek meg egészben a karfiolt, és semmiképp ne szedjétek rózsáira!
  2. A megfőtt karfiolt hagyjuk picit kihűlni, majd a sonkába tekert sajtos rudakat óvatosan nyomkodjuk a karfiol üres részeibe, plusz az újhagyma fehér részeit is.
  3. Ezután tegyük az egészet egy nagy tepsibe, és egy keverőtálba öntsük bele a tejfölt, tojást, fűszereket és az újhagyma zöldjét. Majd ezzel a tejfölös "kencével" kenjük át kívülről a karfiolt.
  4. Szórjuk meg a karfiol tetejét még reszelt sajttal, és tegyük így be a sütőbe. Nagyjából 15-20 perc elég is neki, a lényeg, hogy a sajt megolvadjon, és szépen megpiruljon a karfiol külseje.
  5. Ha megsült, cikkekre vágva tálaljuk, és fogyaszthatjuk!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 867
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 39
  • Össznézettség: 109603
  • Feltöltés dátuma: 2016. július 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mire nem jó egy nagy fej karfiol?! Tűzdeljétek tele finom sonkába tekert sajtrudakkal, és süssétek jól meg. Az eredmény nagyon finom lesz!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...