r
Nosalty Logó

Édesburgonya-gnocchi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Takács Kriszti
Édesburgonya-gnocchi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Gnocchi

Mártás

562
Kalória
22.4g
Fehérje
85.7g
Szénhidrátok
14.6g
Zsír
279.1g
Víz
94.7g
Koleszterin
6.5g
Rost
9.6g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Gnocchi

Mártás

Összesen 121 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    22.4 g

Zsír

  • Összesen
    14.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1624 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    751 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    279.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    121 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    123 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    4184 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1458 micro
  • Lut-zea
    795 micro
Összesen 562 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    67.3 g

Zsír

  • Összesen
    43.8 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    284 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4872.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1068 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    206 mg
  • Foszfor
    1195 mg
  • Nátrium
    2254 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    257.1 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    837.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1422 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    68 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    363 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    279 micro
  • Kolin:
    276 mg
  • Retinol - A vitamin:
    368 micro
  • α-karotin
    181 micro
  • β-karotin
    12553 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    4374 micro
  • Lut-zea
    2384 micro
Összesen 1689 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 69% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    348.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.4 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    898 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    313 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 121 kcal

Elkészítés

Gnocchi

  1. Az édesburgonyát megmossuk, villával megszurkáljuk, majd mehet is az előmelegített sütőbe 180 C fokon 45-60 percre. Ha megpuhult, kivesszük és hagyjuk kihűlni.
  2. Amikor már kihűlt, meghámozzuk és villával vagy turmixszal pürésítjük. Hozzáadjuk a liszthez és a tojáshoz, majd összegyúrjuk.
  3. A tésztát kb. 10 részre osztjuk, majd lisztezett felületen hosszú nudlikat sodrunk belőle. 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, majd mehet is a forrásban lévő, sós vízbe. Ha feljött a víz tetejére a tészta, akkor kész is. Leszűrjük, majd kedvünk szerint mártásokhoz használhatjuk.

Mártás

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, majd kevés vajon megpároljuk. Hozzáadjuk a fűszereket, a tejszínt és a parmezánt, majd addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
  2. Ha kész, elkeverjük a gnocchival és már ehetjük is!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 perc
  • Főzés ideje: 25 perc
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Medvehagymás-túrós gnocchi

Az olasz malfatti névre hallgató házi gnocchi/gombóc ihlette az alábbi receptet. Ebbe, a kicsit magyarosabb verzióba azonban tavaszi medvehagyma és tehéntúró kerül, ettől frissebb, ...

Lakos Benedek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Heti Horoszkóp: Tudd meg, melyik majonézes saláta lesz idén a...

Elképesztően szeretjük a majonézes salátákat, és ezzel nincs is gond, ha nem heti rendszerességgel fogyasztjuk őket: zsírosak, kalóriadúsak, szóval az év többi napján inkább a ress, friss, rostdús (zöld)salátákra voksolunk, de ünnepnapokon belefér. Lássuk, csillagjegyed alapján melyik majonézes delikvens lesz a te húsvéti sonkád párja!

Top Receptek

Duhaj-szelet (Benedek-szelet)

Ha már egyszer van Kati- és Lajcsi-szelet, gondoltam, én is bedobom a nevem a kalapba, pontosabban a rólam elnevezett süteményt. Alternatív neve azért lett duhaj, mert kakaós piskótájában ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!