r
Nosalty Logó

Dzsungel torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Anikusz
Dzsungel torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A sütőforma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A sütőforma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír

A piskótához

A sütőforma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 346 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.8 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    136 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    664.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    152 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    36 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    113 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 532 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.8 g

Zsír

  • Összesen
    310.5 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    70 g
  • Koleszterin
    1086 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5317.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1213 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    1989 mg
  • Nátrium
    1689 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    298.4 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    287.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2594 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    36 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    190 micro
  • Kolin:
    906 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1586 micro
  • β-crypt
    26 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1496 micro
Összesen 4260 kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 32% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    88 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    99 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    23.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    200 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    122 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sütőforma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A piskótához a tojások fehérjét felverjük géppel, hozzákeverjük a cukrot kanalanként, majd a sárgákat is.
  2. Ezután fakanállal hozzákeverjük a lisztet három kanállal, az utolsó három kanálhoz tesszük a sütőport.
  3. Kimargarinozott, lisztezett formába tesszük, és tűpróbáig sütjük.
  4. Mikor kihűlt, három részre vágjuk.
  5. A krémhez a margarint géppel habosra keverjük, és hozzákeverjük a kakaóport. Ezzel megkenjük a kihűlt tortalapokat.
  6. Mikor összeállt a torta, felverjük a habot kis cukorrala díszítéshez.
  7. Fehér habbal bekenjük a tortát egyenletesen.
  8. Kikeverünk kevés kék, zöld és barna habot is, ezt nyomózsákba tesszük (ha nincs, akkor tökéletes a porcukros zacskó vagy mélyhűtős zacskó, aminek a végét kivágjuk). A képen látható módon, vagy tetszés szerint díszítjük.
  9. Kevés ételfestékkel kikeverünk pici kristálycukrot, ezzel még megszórhatjuk a tortát díszítésnek.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 8587
  • Feltöltés dátuma: 2011. április 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Anikusz 11 recept

Kisfiam második születésnapjára készült ez a torta is. Nagy Oroszlánkirály és Dzsungel könyve rajongó, nagyon tetszett neki:-).

Hozzávalók

A piskótához

A sütőforma előkészítéséhez

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...