r
Nosalty Logó

Durum tagliatelle

Ági78
Durum tagliatelle
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
13.7g
Fehérje
71.1g
Szénhidrát
2.5g
Zsír
60.9g
Víz
-
Koleszterin
-
Élelmi rost
-
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    284.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
  2. Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük, és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
  4. Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát jól belisztezzük, hogy a rétegek ne tapadjanak össze. Ezután a rövidebb oldalánál félbehajtjuk, lisztezünk, majd ismét a rövidebb oldalánál félbehajtjuk. Így egész keskeny lesz.
  6. Jó éles késsel kb. 0,5-0,6 cm szélesen felszeleteljük, majd kézzel addig rázogatjuk, míg a tésztaszálak szépen szétnyílnak a hajtásoknál és elválnak egymástól.
  7. Kis halmokban tiszta konyharuhára tesszük száradni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p

Régóta szerettem volna kipróbálni a házi tészta készítést, de valahogy sosem álltam neki. Pedig milyen egyszerű! :) A minap újra láttam a tv-ben Jamie Oliver műsorát, amiben friss tésztát készítettek. Csak ültem néztem, és azon gondolkodtam, hogy miért is nem csinálom én a tésztát itthon? Kettőt pislogtam, és már kész is volt. Igaz, a műsorban tésztakészítő géppel nyújtották, de kézzel szeletelték. Nekem nincs ilyen gépem, viszont van kezem, sodrófám és nyújtódeszkám. :) Volt is itthon durumliszt, mert ugye a terv már megvolt, így meg is csináltam. Most minden tálcán tésztahalmok csücsülnek, az összes létező vízszintes helyen a kamrában... De nem sokáig. :) Lehet szárítani lógatva vagy szépen fektetve, a szálakat kisimítva. Persze bármilyen formára és méretre vágható. Kinek mi tetszik. :) A friss tészta főzési ideje 2-3 perc, a szárítotté kicsit több. Én nemigen szoktam betartani a főzési időket, inkább kóstolok. Jártam már úgy, hogy egy tésztára az volt írva 9 perc alatt kész, de nagyjából 6 perc után tökéletes volt. Egyszóval, kóstolásra fel! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

További receptek

Házi tagliatelle toszkán raguval

A toszkán ragu egy gazdag, ízekben mély húsos szósz, amiben az olasz kolbász szuper plusz ízvilágot teremt. Frissen gyúrt tagliatelle tésztával párosítva igazán kiemelkedő fogás lesz ...

Nosalty

Lazacos rakott tészta

Lazac sosem volt még ennyire megérős, mint ebben a szaftos rakott tésztában. Könnyed krémességével tökéletesen ellensúlyozza majd az ünnepi asztalra pakolt nehezebbnél nehezebb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...