r
Nosalty Logó

Durum tagliatelle

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ági78
Durum tagliatelle
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

339
Kalória
13.7g
Fehérje
71.1g
Szénhidrátok
2.5g
Zsír
60.9g
Víz
-
Koleszterin
-
Rost
-
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 226 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    792.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    89 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    145 mg
  • Foszfor
    508 mg
  • Nátrium
    4 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.1 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    60.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 339 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3170.6 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    358 mg
  • Kálcium
    142 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    578 mg
  • Foszfor
    2032 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    284.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    243.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    27 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 1356 kcal
  • 9% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Cink

TOP vitaminok

  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Folsav - B9-vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.1 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    528.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    60 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    3 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    0 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 226 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
  2. Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük, és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
  3. Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
  4. Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
  5. A kinyújtott tésztát jól belisztezzük, hogy a rétegek ne tapadjanak össze. Ezután a rövidebb oldalánál félbehajtjuk, lisztezünk, majd ismét a rövidebb oldalánál félbehajtjuk. Így egész keskeny lesz.
  6. Jó éles késsel kb. 0,5-0,6 cm szélesen felszeleteljük, majd kézzel addig rázogatjuk, míg a tésztaszálak szépen szétnyílnak a hajtásoknál és elválnak egymástól.
  7. Kis halmokban tiszta konyharuhára tesszük száradni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc

Régóta szerettem volna kipróbálni a házi tészta készítést, de valahogy sosem álltam neki. Pedig milyen egyszerű! :) A minap újra láttam a tv-ben Jamie Oliver műsorát, amiben friss tésztát készítettek. Csak ültem néztem, és azon gondolkodtam, hogy miért is nem csinálom én a tésztát itthon? Kettőt pislogtam, és már kész is volt. Igaz, a műsorban tésztakészítő géppel nyújtották, de kézzel szeletelték. Nekem nincs ilyen gépem, viszont van kezem, sodrófám és nyújtódeszkám. :) Volt is itthon durumliszt, mert ugye a terv már megvolt, így meg is csináltam. Most minden tálcán tésztahalmok csücsülnek, az összes létező vízszintes helyen a kamrában... De nem sokáig. :) Lehet szárítani lógatva vagy szépen fektetve, a szálakat kisimítva. Persze bármilyen formára és méretre vágható. Kinek mi tetszik. :) A friss tészta főzési ideje 2-3 perc, a szárítotté kicsit több. Én nemigen szoktam betartani a főzési időket, inkább kóstolok. Jártam már úgy, hogy egy tésztára az volt írva 9 perc alatt kész, de nagyjából 6 perc után tökéletes volt. Egyszóval, kóstolásra fel! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Gnocchi-spagetti

Ha szeretitek a gnocchit, akkor ez a burgonyás tésztaspagetti is nektek való lesz: extra puha és vastag szálakkal és nem mindennapi külsővel csábít! Itt az ideje, hogy egy picit másképp ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

A dubaji csoki után most a vattacukros Angel Hair hódít...

Ezt nem láttuk jönni. Már hosszú hónapok óta tart a dubajicsoki-őrület, és úgy tűnt egyhamar nem is fog alábbhagyni a lelkesedés iránta. Most azonban új kihívó tűnt fel a láthatáron. Az Angel Hair, azaz angyalhaj csokoládé meghökkentő külsejével borzolja a kedélyeket.

6 alapanyag, amit nem szabadna mogyoróvajjal párosítani

Manapság már itthon is egyre népszerűbb alapanyag a mogyoróvaj, amit általában zabkásába teszünk vagy dzsemmel szendvicset készítünk belőle. De nem minden párosítás ennyire szerencsés: mutatjuk, mivel nem érdemes kombinálni, hogy ne térjünk le a harmonikus ízek útjáról.

Top Receptek

Vadász-nokedli

A kedvenc német netes receptes oldalamon találtam ezt a receptet, amit egy osztrák hölgy tett fel.  Olyan igazi, téli, laktató tésztaétel.  Hogy miért vadász a címe? Mert így ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!