Durum tagliatelle
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
100g durumliszt339 kcal
-
50g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
400g durumliszt1356 kcal
-
200g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
-
66.7g durumliszt226 kcal
-
33.3g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.7 g
Zsír
-
Összesen 2.5 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 792.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 36 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 145 mg
-
Foszfor 508 mg
-
Nátrium 4 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 71.1 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 60.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 43 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 54.7 g
Zsír
-
Összesen 9.9 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3170.6 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 358 mg
-
Kálcium 142 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 578 mg
-
Foszfor 2032 mg
-
Nátrium 16 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 12 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 284.5 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 243.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 27 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 172 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
- 9% Fehérje
- 48% Szénhidrát
- 1% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
-
Kálcium
-
Cink
TOP vitaminok
-
Niacin - B3 vitamin:
-
B6 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Folsav - B9-vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 528.4 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 339 mg
-
Nátrium 3 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.4 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 40.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 0 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 29 micro
-
Kolin: 0 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 0 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 0 micro
Hozzávalók
-
40 dkg durumliszt
-
2 dl víz
-
1 csipet só
Elkészítés
- A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sót, egy kevés vizet, majd elkezdjük összedolgozni a tésztát. A vizet csak apránként adjuk hozzá, mert lehet, hogy nem veszi fel majd a teljes mennyiséget.
- Ha már összeállt a tészta, deszkára kitesszük, és ott gyúrjuk tovább. Nagyjából 5 perc alatt szépen kidolgozzuk a tésztát. Jó masszív, rugalmas tésztát kell kapnunk.
- Műanyag zacskóba téve legalább egy órát pihentetjük.
- Pihentetés után a tésztát kisebb adagokban (a többi a zacskóban marad, hogy ne száradjon), alaposan lisztezett deszkán a lehető legvékonyabbra és nagyjából négyszögletesre nyújtjuk.
- A kinyújtott tésztát jól belisztezzük, hogy a rétegek ne tapadjanak össze. Ezután a rövidebb oldalánál félbehajtjuk, lisztezünk, majd ismét a rövidebb oldalánál félbehajtjuk. Így egész keskeny lesz.
- Jó éles késsel kb. 0,5-0,6 cm szélesen felszeleteljük, majd kézzel addig rázogatjuk, míg a tésztaszálak szépen szétnyílnak a hajtásoknál és elválnak egymástól.
- Kis halmokban tiszta konyharuhára tesszük száradni.
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 42
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 5366
- Feltöltés dátuma: 2013. február 05.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
-
Speciális étrendek:
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Régóta szerettem volna kipróbálni a házi tészta készítést, de valahogy sosem álltam neki. Pedig milyen egyszerű! :) A minap újra láttam a tv-ben Jamie Oliver műsorát, amiben friss tésztát készítettek. Csak ültem néztem, és azon gondolkodtam, hogy miért is nem csinálom én a tésztát itthon? Kettőt pislogtam, és már kész is volt. Igaz, a műsorban tésztakészítő géppel nyújtották, de kézzel szeletelték. Nekem nincs ilyen gépem, viszont van kezem, sodrófám és nyújtódeszkám. :) Volt is itthon durumliszt, mert ugye a terv már megvolt, így meg is csináltam. Most minden tálcán tésztahalmok csücsülnek, az összes létező vízszintes helyen a kamrában... De nem sokáig. :) Lehet szárítani lógatva vagy szépen fektetve, a szálakat kisimítva. Persze bármilyen formára és méretre vágható. Kinek mi tetszik. :) A friss tészta főzési ideje 2-3 perc, a szárítotté kicsit több. Én nemigen szoktam betartani a főzési időket, inkább kóstolok. Jártam már úgy, hogy egy tésztára az volt írva 9 perc alatt kész, de nagyjából 6 perc után tökéletes volt. Egyszóval, kóstolásra fel! :) http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/