r
Nosalty Logó

Duplán almás almaleves

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Sz. Ági
Duplán almás almaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 931 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 82 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    320.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    213 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.3 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    206.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    30 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 232 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.3 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1283.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    165 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    200 mg
  • Nátrium
    852 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    193.3 g
  • Cukor
    145 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    825.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    222 micro
Összesen 931 kcal
  • 0% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.5 g

Zsír

  • Összesen
    1.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    3 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    113 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    18 mg
  • Nátrium
    75 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 82 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az almákat megtisztítjuk, kockára vágjuk.
  2. Másfél liter vizet forrni teszünk, teatojásba zárva beletesszük a szegfűszeget, cukrot, sótés a citromhéjat.
  3. Pár percig forraljuk. Beletesszük az almakockák felét és a bort.
  4. Újabb pár percig főzzük, majd amikor az alma megpuhult, kivesszük a teatojást és a citromhéjat.Botmixerrel pürésítjük.
  5. A pudingport szárazon elkeverjük az őrölt fahéjjal, apránként simára dolgozzuk a tejszínnel. A forró levest kanalanként hozzáadva felmelegítjük a pudingporos tejszínt. Ha már jó meleg, hozzáöntjük a leveshez, beletesszük a maradék almát is.
  6. Csak addig főzzük, míg az almakockák megpuhulnak. A tűzről levéve hozzáadjuk a vaníliás cukrot,ha szükséges további cukorral és citromlével ízesítjük.
  7. A levest kihűtjük, hidegen tálaljuk.
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 38
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4927
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 24.

Ajánló

Ha igazán finomat akarok, akkor már előző nap elkészítem és behűtöm, mert az egy napos állás során érik össze igazán.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Sz. Ági 49 recept

Kinézetre pont olyan, mint a megszokott almaleves, de a belepürésített alma miatt sokkal finomabb a leve. A bor miatt nem kell aggódni, gyerek is ehet belőle, mert az alkoholtartalma főzés közben elpárolog, a finom aromája viszont megmarad.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...