r
Nosalty Logó

Drob avagy báránybelsőséges fasírt

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
palice
Drob  avagy báránybelsőséges fasírt
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 809 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 3229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
Összesen 198 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.8 g

Zsír

  • Összesen
    63.1 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    438 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    71 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    544 mg
  • Nátrium
    242 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    251.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    86 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    105 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    752 micro
Összesen 809 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    207.1 g

Zsír

  • Összesen
    252.6 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    1751 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4171.4 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    284 mg
  • Kálcium
    394 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    287 mg
  • Foszfor
    2176 mg
  • Nátrium
    969 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1004.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    506 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    27 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    236 micro
  • K vitamin:
    344 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    62 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    419 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    421 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1011 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3007 micro
Összesen 3229 kcal
  • 14% Fehérje
  • 1% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    108 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    256.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    185 micro
Összesen 198 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A bárány belsőségeit megpucoljuk, felvágjuk, és megfőzzük, majd.hagyjuk hűlni.
  2. Közben megfőzzük a 3 tojást keményre, és megdinszteljük a hagymát.
  3. Ledaráljuk a belsőségeket és a hagymát is. A tojást apróra vágjuk fel.
  4. Összekeverjük a belsőségeket a 2 nyers tojással, a hagymával, a 3 főtt tojással, a sóval és borssal.
  5. Hosszúkásra formázzuk, alufóliába tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük.
  6. Hagyjuk kihűlni, sőt megdermedni, ha lehet másnapig.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 15X35
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 15214
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez a DROB egy (szerintem finom) román étel. Erdélyben ismerős húsvéti fogás. De csak BÁRÁNYIMÁDÓKNAK ajánlom :).

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...