r
Nosalty Logó

Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 6012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Összesen 346 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    43.7 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    498.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    236 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.3 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    41 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    452 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    267 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 753 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    101.6 g

Zsír

  • Összesen
    349.9 g
  • Telített zsírsav
    78 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    161 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    97 g
  • Koleszterin
    2161 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3986.1 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    461 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    506 mg
  • Foszfor
    1884 mg
  • Nátrium
    856 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    674.4 g
  • Cukor
    533 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    516.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3796 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    476 micro
  • K vitamin:
    330 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    333 micro
  • Kolin:
    1772 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3617 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2135 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2973 micro
Összesen 6012 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    229.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    102 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    171 micro
Összesen 346 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Sütőpapírra körberajzoljuk a tortaforma alját, majd körbevágjuk. Ebből hat darabot készítünk.
  2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval.
  3. A tojások sárgáját és a cukrot habosra keverjük.
  4. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  5. A tojássárgájára rászórjuk a liszt felét, rátesszük a tojásfehérjét, majd a maradék lisztet, és fakanállal óvatosan összedolgozzuk.
  6. A masszát elosztjuk a hat sütőpapíron, és szépen elegyengetjük.
  7. Tepsi hátuljára tesszük, éselőmelegített sütőben egyesével megsütjük a piskótalapokat.
  8. Ha kihűltek a lapok, lehúzzuk róluk a sütőpapírt, és egy 24cm-es kapcsos formával (vagy egy fedővel) kiszúrjuk őket, így egyforma alakú piskótalapokat kapunk.
  9. A krémhez, a tojásokat a cukorral és a kakaóporral gőz fölött sűrűre főzzük, majd kihűlésig habbá verjük.
  10. A margarint habosra keverjük, majd összedolgozzuk a kakaós krémmel.
  11. Egy piskótalapot félreteszünk, erre kerül majd a karamell máz.
  12. Egymásra rétegezzük a piskótalapokat és a krémet. Kívül is bevonjuk a tortát krémmel. Egy keveset hagyjunk a díszítéshez is.
  13. Elkészítjük a karamell mázt: kis lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük a cukrot, amíg megbarnul és felolvad. Ekkor hozzáöntünk 2 csepp ecetet, majd beleolvasztjuk a margarint.
  14. Ezután gyorsan rákenjük a félretett piskótalapra, elsimítjuk, majd margarinba (vagy olajba) mártott késsel bejelöljük a szeleteket. 8 vagy 12 részre oszthatjuk.
  15. Mikor már egy kicsit megdermedt a karamell, a jelölések mentén eldaraboljuk.
  16. Ezután kedvünkre díszíthetjük a tortát. Pl. a karamell lapok alá kis halmokat nyomunk a krémből, és erre ferdén helyezzük rá őket.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 120 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 217
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 38413
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos-torta ahogy Racsek Renáta készíti
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

A párom születésnapjára készült ez a torta. Elsőre elég macerás volt az elkészítése, de megérte a fáradtságot, mert nagyon ízlett neki. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A karamell mázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...