r
Nosalty Logó

Dobos tekercs

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ana's Kitchen
Dobos tekercs
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 336 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzászitáljuk a masszához, és elkeverjük óvatosan.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát, egyszer-kétszer csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
  3. 160 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg víz fürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  2. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük kihűlt krémet.
  3. Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és feltekerjük.

Karamell

  1. A karamell elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, aranysárgára pirítjuk, és gyorsan, mert hamar dermed, leöntjük vele a tekercsünket. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 52
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 31
  • Össznézettség: 3797
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Dobos tekercs
Ana's Kitchen 139 recept

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...