r
Nosalty Logó

Dobos tekercs

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Ana's Kitchen
Dobos tekercs
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Krém

Karamell

717
Kalória
12.2g
Fehérje
86g
Szénhidrátok
37g
Zsír
65.3g
Víz
351.4g
Koleszterin
1.7g
Rost
73.8g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Tészta

Krém

Karamell

Összesen 336 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.2 g

Zsír

  • Összesen
    37 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    351 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    574.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    254 mg
  • Nátrium
    150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    86 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    65.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    321 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    234 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    398 micro
Összesen 717 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    60.9 g

Zsír

  • Összesen
    185.1 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1757 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2870.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    146 mg
  • Kálcium
    467 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    209 mg
  • Foszfor
    1270 mg
  • Nátrium
    752 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.2 g
  • Cukor
    369 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    326.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1603 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    202 micro
  • Kolin:
    1171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1582 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    253 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1989 micro
Összesen 3587 kcal
  • 6% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    269.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    119 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.4 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    150 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    110 mg
  • Retinol - A vitamin:
    149 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 336 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A sütőt 160 C fokra előmelegítjük. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A fehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a cukros-tojásos masszába, vigyázva, nehogy összetörjön. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és hozzászitáljuk a masszához, és elkeverjük óvatosan.
  2. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, és beleöntjük a masszát, egyszer-kétszer csapkodjuk oda a tepsit, hogy a tésztában lévő buborékok eltávozzanak belőle.
  3. 160 C fokon kb. 30 perc alatt megsütjük. Ha megsült, akkor óvatosan szedjük le a sütőpapírt róla, és hagyjuk rácson teljesen kihűlni.

Krém

  1. A krémhez a tojásokat elkeverjük a porcukorral és a csokoládéval, meleg víz fürdőbe állítva, folyamatosan kevergetve besűrítjük.
  2. A vajat kikeverjük a vaníliás cukorral, kanalanként hozzákeverjük kihűlt krémet.
  3. Amikor kihűlt a tészta, rákenjük a krémünket és feltekerjük.

Karamell

  1. A karamell elkészítéséhez felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a cukrot, a citromlét, aranysárgára pirítjuk, és gyorsan, mert hamar dermed, leöntjük vele a tekercsünket. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Húsvéti sárgatúró

Nyírségi - hajdúsági étel, nálunk húsvéti hagyomány. Mióta eszemet tudom, ismerem ezt a finomságot... :) A templomi szentelésnél a sonka, a kolbász, a kalács és a bor mellett ez az ...

A legegyszerűbb sajtos rúd

Nagyon finom és nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető vendégváró. Érdemes egyszerre két adagot sütni belőle, mert gyorsan fogy. A tetejére sajt helyett lehet szezámmagot, köménymagot, ...

Foszlós kalács húsvéti sonkához

Kihagyhatatlan Húsvétkor! Ha nem sonkához kell, és más az alkalom, akkor csak 8 g sót használjunk, és mazsolát is tehetünk bele. Kellemes Húsvétot kívánok mindenkinek!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!