r
Nosalty Logó

Dobos rolád

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Dobos rolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 7728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    16.6 g

Zsír

  • Összesen
    30.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    288 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    632.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    263 mg
  • Nátrium
    139 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    114.2 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    69.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    329 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    235 mg
  • Retinol - A vitamin:
    316 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    153 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    399 micro
Összesen 772 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    165.5 g

Zsír

  • Összesen
    302.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    77 g
  • Koleszterin
    2881 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6324.9 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    366 mg
  • Kálcium
    1197 mg
  • Vas
    32 mg
  • Magnézium
    672 mg
  • Foszfor
    2633 mg
  • Nátrium
    1394 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1141.7 g
  • Cukor
    794 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3287 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    31 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    635 micro
  • K vitamin:
    238 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    2353 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1525 micro
  • β-crypt
    70 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3994 micro
Összesen 7728 kcal
  • 7% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    219.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Elkészítés

A karamellhez

  1. Az alapanyagokat előkészítjük, ha kell, akkor a lisztet átszitáljuk, a tojásokat (a szalmonellafertőzés miatt) hipós vízben alaposan megmossuk, kettéválasztjuk.
  2. A tojások sárgájához hozzáadjuk a cukor 2/3-át, majd habosra verjük. Akkor jó a hab, hogyha szép világos-élénk sárga lesz a színe.
  3. Ezután egy csipet sóval a tojások fehérjéjét félkeményre verjük, hozzáadjuk a maradék (1/3) cukrot, majd kemény habbá verjük.
  4. Ezután a sárgájás habot óvatosan belekeverjük a fehérjehabba, ügyelve, hogy ne törjük össze, majd óvatosan belekeverjük a lisztet is.
  5. Egy sütőlemezre lerakott sütőpapírra öntjük a masszát, majd spatulával (vagy késsel) egyenletesen eloszlatjuk a tésztát téglalap alakúra. Készre sütjük.
  6. Elkészítjük a tölteléket (rokokkó krém): A tejet feltesszük főni, a krémport egy kevés (kb 1-2dl) tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a tejhez, készre főzzük, kihűtjük.
  7. A margarint robotgéppel elkezdjük összedolgozni a cukorral, kakaóporral, és a lehűtött krémmel.
  8. A karamellhez a cukrot egy edényben megkaramellizájuk, a végén a citrom levét belenyomva világosítjuk a színét.
  9. Az egyik tésztára kiborítjuk, spatulával egyenletesen elegyengetjük, majd rögtön egyenlő (kb. 2 ujjnyi) vastagságúra vágjuk.
  10. Fontos, hogy a karamellt csak a rolád feltekerése után kezdjük el készíteni, mivel a felszeletelt karamelles tésztalapokat még hajtani is kell ívesen, hogy a roládra rá lehessen helyezni!!
  11. Összeállítjuk úgy, hogy a tészta széleit levágjuk (fontos!), a krémmel megkenjük ízlés szerinti vastagságban, majd a tekerési kiindólóponthoz a levágott végeket hosszan felhelyezzük (ne maradjon üres rész a rolád közepén). Feltekerjük, majd most készítjük el a karamellt, és ráhelyezzük a roládra.
  12. Hagyjuk lehűlni hűtőben kb. 3órát.
  13. Majd forróvízbe mártott késsel felszeleteljük!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 168
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 27335
  • Feltöltés dátuma: 2011. augusztus 08.

Ajánló

Desszertként ajánlom Tokaji Furminttal. Ízbomba!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A cukrásztanárnő, aki megmutatta még tavaly az iskolában, hogy kell a karamellt eloszlatni a tésztán, enyhén megégette magát. Mert ugye ne felejtsük el, hogy a karamellák 180-250°C-ig melegednek. Ezek persze különböző tipusúak. A lényeg, hogy a tanárnő szentségelt mindent, mindenkit. Vigyázzanak magukra, mikor ezt elkészítik. Nehogy így járjanak :D

Hozzávalók

A karamellhez

A tésztához (2 rúd)

A rokokkó krémhez

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...