r
Nosalty Logó

Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
LilaPadlizsán
Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1028
Kalória
22.2g
Fehérje
74.3g
Szénhidrátok
75.1g
Zsír
71.1g
Víz
312.9g
Koleszterin
6.7g
Rost
56.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5766.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2277 micro
Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A krém elkészítése: a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, és belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
  3. Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.
  4. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.
  5. A díszítés fakultatív, első alkalommal marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem, és reszelt csokoládé helyett csokidarával díszítettem. Más alkalommal saját készítésű marcipán répácskák kerültek a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Először édesapám 53. születésnapjára készítettem el. Azóta készült már húsvétra, és vizsgaidőszak vége ünneplő bulira is. Mindig nagy sikert aratott! Otthon egy, a nagymamám által kézzel írt receptfüzetben találtam, nem tudom, honnan való eredetileg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Almakenyér

Gyors és egyszerű édesség bűntudat nélkül, ezt nyújtja az almakenyér. Ha méz vagy cukor helyett almamézet használnál hozzá, akkor keresd a receptjét itt a Nosalty oldalán, a ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Borsos tokány

Hentes, zöldborsós vagy éppen borsos tokány, mindegyiket szeretjük. A lényeg, hogy a húst itt is ott is vékony csíkokra vágjuk, és mindenhol valami mással egészül ki az étel. Ennél ...

Banános őzgerinc sütés nélkül

Az interneten böngészve találtam egy Gabriella nevű hölgy blogján ezt a receptet. Nagyon könnyű krémje van, nagyon nagyon finom, és sütni sem kell. A banán helyett tehetünk bele ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!