r
Nosalty Logó

Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti

0,0

0 ÉRTÉKELÉS8 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
LilaPadlizsán
Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

1028
Kalória
22.2g
Fehérje
74.3g
Szénhidrátok
75.1g
Zsír
71.1g
Víz
312.9g
Koleszterin
6.7g
Rost
56.3g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

Víz

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5766.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

Víz

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2277 micro
Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 403 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A krém elkészítése: a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, és belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
  3. Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.
  4. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.
  5. A díszítés fakultatív, első alkalommal marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem, és reszelt csokoládé helyett csokidarával díszítettem. Más alkalommal saját készítésű marcipán répácskák kerültek a tetejére.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 15 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Először édesapám 53. születésnapjára készítettem el. Azóta készült már húsvétra, és vizsgaidőszak vége ünneplő bulira is. Mindig nagy sikert aratott! Otthon egy, a nagymamám által kézzel írt receptfüzetben találtam, nem tudom, honnan való eredetileg.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!