r
Nosalty Logó

Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
LilaPadlizsán
Diótorta ahogy LilaPadlizsán készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 403 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    75.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    313 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    961.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    141 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    157 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.3 g
  • Cukor
    56 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    110 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    244 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    380 micro
Összesen 1028 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133 g

Zsír

  • Összesen
    450.7 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    208 g
  • Koleszterin
    1878 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5766.9 g
  • Cink
    22 mg
  • Szelén
    177 mg
  • Kálcium
    846 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    945 mg
  • Foszfor
    2708 mg
  • Nátrium
    1010 mg
  • Réz
    9 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    446 g
  • Cukor
    338 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    426.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1484 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    357 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    662 micro
  • Kolin:
    1470 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1462 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2277 micro
Összesen 6156 kcal
  • 9% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 31% Zsír
  • 29% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.7 g

Zsír

  • Összesen
    29.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    122 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    375.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    176 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    96 mg
  • Retinol - A vitamin:
    95 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 403 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A krém elkészítése: a vizet a vaníliás cukorral felforraljuk, beleszórjuk a diót, kicsit főzzük, majd levesszük a tűzről, és addig kevergetjük, míg fehér és habos nem lesz. 10 dkg vajat elkeverünk 3 evőkanál porcukorral, rummal ízesítjük, és habosra keverjük.
  2. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, kanalanként belekeverjük a porcukrot, és belekeverjük a tojássárgákat, majd kanalanként hozzáadjuk a zsemlemorzsát és a lereszelt csokoládét.
  3. Kivajazott, lisztezett formában mérsékelt lángon megsütjük.
  4. A kihűlt tortát 3 részre vágjuk (nagyobb forma esetén 2-be is elég), a tetejét és oldalát is megkenjük, reszelt csokoládéval meghintjük.
  5. A díszítés fakultatív, első alkalommal marcipán sündisznókkal és levélkékkel díszítettem, és reszelt csokoládé helyett csokidarával díszítettem. Más alkalommal saját készítésű marcipán répácskák kerültek a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 91
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 35757
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
LilaPadlizsán 6 recept

Először édesapám 53. születésnapjára készítettem el. Azóta készült már húsvétra, és vizsgaidőszak vége ünneplő bulira is. Mindig nagy sikert aratott! Otthon egy, a nagymamám által kézzel írt receptfüzetben találtam, nem tudom, honnan való eredetileg.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...