r
Nosalty Logó

Diós mikrosüti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Yram
Diós mikrosüti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Összesen 434 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    765.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    70 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    129 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.7 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    266 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    200 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    17 micro
Összesen 871 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    104.8 g

Zsír

  • Összesen
    404.6 g
  • Telített zsírsav
    72 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    128 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    183 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6120.9 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    1415 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    558 mg
  • Foszfor
    2849 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    765.8 g
  • Cukor
    274 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    306.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    25 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    415 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2132 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1599 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 6975 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    25.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    100 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 434 kcal

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Elkészítés

Tészta

  1. A lisztet és a margarint elmorzsolunk, majd a tejföllel és a sütőporral összegyúrjuk, késpengényire nyújtjuk, szaggatjuk (kisméretű pogácsaszaggatóval vagy virágformával).
  2. A darált diót, porcukrot, citromhéjat egy kis hideg vízzel, hogy összeálljon, összekeverjük.
  3. Minden tésztára rakunk egy keveset a töltelékből, majd félbehajtjuk, kissé lenyomjuk, és világosra sütjük. A még kissé langyos sütiket vaníliás porcukorba forgatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 19 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 2386
  • Feltöltés dátuma: 2018. április 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Régi koleszos csemege. Egy osztálytársamtól kaptam ezt a receptet név nélkül, de arra ma is emlékszem, hogy az instrukció az volt, fém ásványvizes kupakkal szaggassuk ki a tésztát, akkor lesz szép. Na neki is álltunk....... és mire végeztünk...... ekkor lett a neve "mikrosüti".

Hozzávalók

Tészta

Diós töltelék

Forgatás

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...