r
Nosalty Logó

Diós Kossuth-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Rosanics Petra
Diós Kossuth-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 3767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
Összesen 402 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    164.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    26 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    85 micro
Összesen 314 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    247.7 g
  • Telített zsírsav
    113 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1150 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1969.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    309 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    229 mg
  • Foszfor
    971 mg
  • Nátrium
    311 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    347.1 g
  • Cukor
    199 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    246.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1679 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    249 micro
  • Kolin:
    667 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    329 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1021 micro
Összesen 3767 kcal
  • 7% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    123 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    33 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    179 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    176 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 402 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A puha vajat a porcukorral habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat.
  2. A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd nagy, levegős mozdulatokkal, több részletben a tojássárgájás krémhez keverjük.
  3. Hozzáreszeljük egy citrom héját és belefacsarjuk a levét is. Végül hozzászitáljuk a lisztet és a sütőport, és az egészet csomómentesre keverjük.
  4. Kivajazott-kilisztezett tepsibe öntjük a tésztát úgy, hogy nagyjából egy centi vastagon álljon benne.
  5. A diót durvára aprítjuk, és összekeverjük egy kevés cukorral. Egyenletesen megszórjuk vele a tészta tetejét.
  6. 170 fokra előmelegített sütőbe tesszük, és 30-40 perc alatt készre sütjük. A sütés első felében érdemes alufóliával lefedni, hogy ne égjen meg a dió.
  7. A kész süteményt, ha átment a tűpróbán, hagyjuk picit kihűlni, majd nagyobb pogácsa/fánkszaggatóval formázzuk meg a félholdakat, akarom mondani kifliket.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 159
  • Tegnapi nézettség: 9
  • 7 napos nézettség: 56
  • Össznézettség: 27415
  • Feltöltés dátuma: 2021. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós Kossuth-kifli
Rosanics Petra 351 recept

Nem tudni, tényleg Kossuth kedvence volt-e, de az biztos hogy sokunk kedves desszertje ez a könnyed piskóta. Az egész pikk-pakk kész van, én a tésztába egy egész citrom héját és levét is belekevertem, a tetejére pedig durvára aprított diót forgattam össze kevés cukorral, de bármilyen maggal szuperül működik. A legizgalmasabb rész persze a szaggatás, ahogyan pogácsanyomóval (vagy pohárral) félholdakat vágunk ki a légies piskótából.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...