r
Nosalty Logó

Diós kávétorta

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Agnes96
Diós kávétorta
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

648
Kalória
6.3g
Fehérje
72.7g
Szénhidrátok
38.5g
Zsír
26g
Víz
148.1g
Koleszterin
1.3g
Rost
52.6g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 439 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazzuk és lisztezzük a sütőformákat (ha befér a sütőbe két tortaforma, süthetjük egyszerre a két lapot, ha nem, egymás után). A puha vajat a cukorral elektromos habverő segítségével habosra keverjük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, majd egyszerre hozzáadjuk a cukros vajhoz. Tovább habosítjuk őket. Ha a vaj kicsapódna, szórjunk hozzá lisztet a kimért adagból.
  3. Kanállal adagoljuk a keverékbe a sütőporral elkevert lisztet, a forró kávét és a tört diót. Felezzük el a tésztát, és egyengessük el a sütőformákban. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd a formából kiemelve hűlni hagyjuk.

Vajkrém

  1. Habosítsuk fel a vajat, és keverjük bele az átszitált porcukrot. Hozzáadjuk a kávét, majd addig keverjük, míg habos, levegős lesz.

Rétegezés

  1. Az alsó tortalapot megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kávés krém felét, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetején egyengessük el a maradék krémet.
  2. Díszítéshez használhatunk diót vagy kávészemeket (akár a csokival bevontat).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18

Torta a dió és a kávé szerelmeseinek. Barátnőm sütötte ezt a tortát szülinapomra, tőle kértem el aztán a receptet - eredetileg egy szakácskönyvben talált rá -, végül apum 50. szülinapjára készítettem, és osztatlant sikert aratott. 2 db 18 cm-es átmérőjű tortaforma kell hozzá eredetileg, én 24-essel csináltam.  

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Grillázsos zserbótorta

A zserbó ízhármasa egy olyan klasszikusan karácsonyi párosítás, ami nélkül nehéz elképzelni ezt az időszakot. Szerencsére nem is kell, hiszen itt a jól ismert sütemény, mondjuk egy ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Elfeledett magyar böjti ételek: ezekkel várták felmenőink a húsvétot

A böjt hagyománya manapság már csak egy szűkebb társadalmi réteg tagjainak életében van jelen, annak ellenére, hogy sokáig törvény határozta meg annak betartását Magyarországon. A szigorított étrend teljesen átalakította a régi paraszti konyhák amúgy is szegényes recepttárát: nézzük, milyen elfeledett böjti ételek bújnak meg a régi szakácskönyvek mélyén!

Top Receptek

Húsvéti vendégváró őzgerinc

Mostanában nincsenek túl jó napjaim. Arra gondoltam, hogy legalább összeállítom a húsvéti menüt, hátha ez feldob egy kicsit. Egyébként is épp itt is az ideje a tervezgetésnek, hisz ...

Zsidótojás

A zsidótojás egy hagyományos kóser étel, ami feltételezhetően Lengyelországból érkezett hazánkba, ezért lengyel tojás néven is ismert. Hagyományosan libazsírral készült, ami mellé ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!