r
Nosalty Logó

Diós kávétorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Agnes96
Diós kávétorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Összesen 439 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    38.5 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    400 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    177 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.7 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    26 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    286 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    281 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    96 micro
Összesen 648 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    50.6 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    161 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    82 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3200 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    715 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1418 mg
  • Nátrium
    747 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    581.5 g
  • Cukor
    421 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2285 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    205 micro
  • Kolin:
    539 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2245 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    483 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    769 micro
Összesen 5182 kcal
  • 4% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    26.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    271 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    193 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    190 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 439 kcal

Hozzávalók

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Elkészítés

Tészta

  1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazzuk és lisztezzük a sütőformákat (ha befér a sütőbe két tortaforma, süthetjük egyszerre a két lapot, ha nem, egymás után). A puha vajat a cukorral elektromos habverő segítségével habosra keverjük.
  2. A tojásokat enyhén felverjük, majd egyszerre hozzáadjuk a cukros vajhoz. Tovább habosítjuk őket. Ha a vaj kicsapódna, szórjunk hozzá lisztet a kimért adagból.
  3. Kanállal adagoljuk a keverékbe a sütőporral elkevert lisztet, a forró kávét és a tört diót. Felezzük el a tésztát, és egyengessük el a sütőformákban. 20-25 perc alatt készre sütjük, majd a formából kiemelve hűlni hagyjuk.

Vajkrém

  1. Habosítsuk fel a vajat, és keverjük bele az átszitált porcukrot. Hozzáadjuk a kávét, majd addig keverjük, míg habos, levegős lesz.

Rétegezés

  1. Az alsó tortalapot megkenjük baracklekvárral, majd rákenjük a kávés krém felét, és ráhelyezzük a másik lapot. A tetején egyengessük el a maradék krémet.
  2. Díszítéshez használhatunk diót vagy kávészemeket (akár a csokival bevontat).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 18
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2363
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Agnes96 2 recept

Torta a dió és a kávé szerelmeseinek. Barátnőm sütötte ezt a tortát szülinapomra, tőle kértem el aztán a receptet - eredetileg egy szakácskönyvben talált rá -, végül apum 50. szülinapjára készítettem, és osztatlant sikert aratott. 2 db 18 cm-es átmérőjű tortaforma kell hozzá eredetileg, én 24-essel csináltam.  

Hozzávalók

Tészta

Vajkrém

Rétegezés

Címlapról ajánljuk

További cikkek