r
Nosalty Logó

Diós-juharszirupos fagyi

0,0

0 ÉRTÉKELÉS10 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Petra
Diós-juharszirupos fagyi
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

559
Kalória
10.6g
Fehérje
37.8g
Szénhidrátok
41.1g
Zsír
70.2g
Víz
408.8g
Koleszterin
871mg
Rost
34g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 2231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    41.1 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    409 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    571.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    209 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    70.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    324 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    264 mg
  • Retinol - A vitamin:
    317 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    329 micro
Összesen 559 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    42.6 g

Zsír

  • Összesen
    164.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    1635 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2284.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    889 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    835 mg
  • Nátrium
    339 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.3 g
  • Cukor
    136 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    280.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1295 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    331 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    239 micro
  • Kolin:
    1058 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1267 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1317 micro
Összesen 2231 kcal
  • 7% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    178 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    97 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.5 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    30.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    32 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 243 kcal

Elkészítés

  1. A tejet, a habtejszínt a vaníliarúd kikapart magjával és az üres rúddal egy lábasban felmelegítjük, félrehúzzuk.
  2. Tálba téve, a tojás sárgákat a cukorral addig keverjük, míg a cukor teljesen elolvad. Rászűrjük a tejes-tejszínes folyadékot, állandóan keverés mellett.
  3. Az egészet visszaöntjük a lábasba és addig melegítjük, míg kissé besűrűsödik (ügyeljünk, hogy a forrpontot ne érje el). Tiszta tálba öntjük az egészet, hozzákeverünk 2 ek juharszirupot, s miután kihűlt, a hűtőbe költöztetjük egy-két órára.
  4. A hűtési idő leteltével, bekapcsoljuk a fagyigépet, beleöntjük a krémet. Miközben a gép dolgozik, a diót durvára vágjuk, száraz serpenyőben illatosra pirítjuk, és rálocsolunk 3 ek juharszirupot, átforgatjuk benne, amikor kezd habosodni, félrehúzzuk.
  5. Amikor a fagyi már majdnem elkészült, hozzáadjuk a szirupos diót és kész is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 perc
  • Főzés ideje: 25 perc

Az eddig készített fagylaltok közül, ennek az ízkombinációnak volt a legnagyobb sikere. Az tetszik a legjobban benne, ahogy a pörkölt diódarabok itt-ott megtörik a selymes textúrát. Nem éppen egy kalóriamentes fajta, de melyik fagyi az?!...

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Szotyifagyi

Ha szeretitek az édes-sós desszerteket, akkor ezt a házi, napraforgómag-alapú fagylaltot imádni fogjátok, gyakorlatilag olyan, mintha a pisztáciafagyi olcsóbb, pikánsabb kistesója lenne. A ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Heti Menü – Gyors fogásokkal kezdünk, hogy a hét végén...

Végre eljött a húsvét hete! Készüljetek, mert mi picit megspékeltük a klasszik ünnepi fogásokat: a sárgatúró aszalt áfonyás, a bableves sonkaléből fő, a kalácsot csokis babkára cseréltük, a töltött tojás pedig rántva érkezik! A hét első felében pedig gyors zöldséges fogásokkal várunk titeket, előre is elkészíthető ünnepi édességekkel kísérve.

Top Receptek

Diótorta vaníliakrémmel

Puha, légies piskóták és gazdag vaníliakrém alkotják ezt a retró diótortát, amelynek nosztalgikus íze egyszerűen utánozhatatlan. Születésnapra, ünnepre, de akár egy nagyobb ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!