r
Nosalty Logó

Diós guba torta Banyanya konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Diós guba torta Banyanya konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A gubához

A tetejére

Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A gubához

A tetejére

Összesen 4320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A gubához

A tetejére

Összesen 242 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    190 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1389.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    406 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    347 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    108 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    161 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    145 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    173 micro
Összesen 1081 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.7 g

Zsír

  • Összesen
    245.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    126 g
  • Koleszterin
    759 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5557.3 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1625 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    471 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    1888 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    432.1 g
  • Cukor
    287 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    252.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    646 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    131 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    578 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    631 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    179 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    694 micro
Összesen 4320 kcal
  • 10% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    312.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 242 kcal

Hozzávalók

A gubához

A tetejére

Elkészítés

A gubához

  1. A kifliket kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
  2. A tejet felmelegítjük, nem kell forralni!
  3. A 3 tojássárgáját kikeverjük 10 dkg porcukorral, bele a vaníliás cukor, ráöntjük a meleg tejet, és jól összekeverjük.
  4. Tálba beletesszük a feldarabolt kifliket, ráöntjük a tojásos tejet, bele a darált dió, 10 dkg porcukor, őrölt fahéjat és összeforgatjuk.
  5. A tortaformát kivajazzuk, zsemlemorzsával megszórjuk, beletesszük a masszát, eligazgatjuk, belenyomkodjuk a formába és megrázogatjuk. A tetejére kenünk 1 kanál pikáns ízű lekvárt, és előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük 180 fokon.
  6. Közben 3 tojásfehérjét felverünk habnak, belekeverünk 1 kanál lekvárt.
  7. Kivesszük a tortát a sütőből, rákenjük a habot, és visszatesszük annyi időre a sütőbe, hogy a hab szép barnás színt kapjon.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5042
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ajánlom azoknak, akik nem szeretik, vagy ehetik a mákot.

Hozzávalók

A gubához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...