r
Nosalty Logó

Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 9544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Összesen 315 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.9 g

Zsír

  • Összesen
    47.7 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    801.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    207 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117.8 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    50.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    265 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    24 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    252 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    156 micro
Összesen 955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    139.4 g

Zsír

  • Összesen
    476.6 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    210 g
  • Koleszterin
    1128 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8014.8 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    217 mg
  • Kálcium
    2073 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    681 mg
  • Foszfor
    3293 mg
  • Nátrium
    1690 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1177.6 g
  • Cukor
    719 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    506.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2653 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    249 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    514 micro
  • Kolin:
    1038 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2519 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1608 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1562 micro
Összesen 9544 kcal
  • 6% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    37 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    264.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    52 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Elkészítés

Tortalap

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, miközben hozzáadjuk 3-4 részletben a vizet.
  3. A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük. 3-4 részletben a tojássárgákhoz adjuk, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk.
  4. Kivajazott-lisztezett 28cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Ha nagyon sülni kezdene, akkor alufóliával takarjuk le a tetejét. Kb 45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.

Krém

  1. 4 dl tejet felforralunk. 1,5 dl tejjel, és 6 dkg kristálycukorral kikeverjük a pudingport. A felforrt tejbe öntjük, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  2. A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, rumot és a diót. Alaposan összekeverjük, majd robotgéppel a meleg pudingot is hozzákeverjük 3-4 részletben. Kihűtjük.
  3. Ha a tortalap és a krém is kihűlt, a tortalapot ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
  4. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére mintákat rajzolva.
  5. Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
  6. Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom süteményt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4022
  • Feltöltés dátuma: 2013. november 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel
Gonoszka1 428 recept

Édesanyám névnapjára készítettem a tonhalas-krémsajtos saláta, és a tormás sonkatekercs egyszerűen mellé. Édesanyám kívánsága volt, hogy valamilyen gesztenyés tortát készítsek. Így ezt  a nagyon finom tortát készítettem el. Azokkal a hozzávalókkal, amelyekkel én készítettem, az elpárolgást beleszámítva 100 gramm 306 kalóriát tartalmaz.

Hozzávalók

Tortalap

Krém

Tetejére

Tortaforma kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...