Diós-gesztenyés torta étcsokis díszítéssel
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
33g tojás42 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
15g dió98 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
15g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
34 kcal
-
55g tej31 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
15g dió98 kcal
-
25g gesztenyemassza45 kcal
-
5g rum12 kcal
Tetejére
-
6g étcsokoládé33 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
2g vaj14 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
Összesen
955
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
330g tojás415 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
150g dió981 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
150g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
343 kcal
-
550g tej308 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
250g margarin1793 kcal
-
150g dió981 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
50g rum116 kcal
Tetejére
-
60g étcsokoládé328 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
20g vaj143 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
Összesen
9544
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
Tortalap
-
10.9g tojás14 kcal
-
13.2g cukor51 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
9.9g finomliszt36 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
4.9g víz0 kcal
-
0g só0 kcal
Krém
-
11 kcal
-
18.1g tej10 kcal
-
6.6g porcukor26 kcal
-
2g cukor8 kcal
-
8.2g margarin59 kcal
-
4.9g dió32 kcal
-
8.2g gesztenyemassza15 kcal
-
1.6g rum4 kcal
Tetejére
-
2g étcsokoládé11 kcal
Tortaforma kikenéséhez
-
0.7g vaj5 kcal
-
0.3g finomliszt1 kcal
Összesen
315
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 13.9 g
Zsír
-
Összesen 47.7 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 113 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 801.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 22 mg
-
Kálcium 207 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 329 mg
-
Nátrium 169 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 117.8 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 50.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 265 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 24 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 104 mg
-
Retinol - A vitamin: 252 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 156 micro
Összesen
955
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 139.4 g
Zsír
-
Összesen 476.6 g
-
Telített zsírsav 93 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 145 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 210 g
-
Koleszterin 1128 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8014.8 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 217 mg
-
Kálcium 2073 mg
-
Vas 25 mg
-
Magnézium 681 mg
-
Foszfor 3293 mg
-
Nátrium 1690 mg
-
Réz 6 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1177.6 g
-
Cukor 719 mg
-
Élelmi rost 34 mg
VÍZ
-
Összesen 506.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2653 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 29 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 8 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 514 micro
-
Kolin: 1038 mg
-
Retinol - A vitamin: 2519 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1608 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1562 micro
Összesen
9544
kcal
- 6% Fehérje
- 51% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.6 g
Zsír
-
Összesen 15.7 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 37 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 264.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 68 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.8 g
-
Cukor 24 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 88 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 83 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 53 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 52 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
Tortalap
-
40 dkg cukor
-
30 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1.5 dl víz
-
1 csipet só
Krém
-
5.5 dl tej
-
20 dkg porcukor
-
6 dkg cukor
-
25 dkg margarin
-
25 dkg gesztenyemassza
Tetejére
-
6 dkg étcsokoládé
Tortaforma kikenéséhez
-
2 dkg vaj
-
1 dkg finomliszt
Elkészítés
Tortalap
- A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
- A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, miközben hozzáadjuk 3-4 részletben a vizet.
- A lisztet a dióval, sütőporral elkeverjük. 3-4 részletben a tojássárgákhoz adjuk, majd óvatosan a fehérjehabot is beleforgatjuk.
- Kivajazott-lisztezett 28cm-es tortaformába simítjuk, és 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük, majd pár perc után 160 fokra csökkentjük a hőmérsékletet. Ha nagyon sülni kezdene, akkor alufóliával takarjuk le a tetejét. Kb 45 perc alatt megsütjük. Tűpróba! Rácsra téve kihűtjük.
Krém
- 4 dl tejet felforralunk. 1,5 dl tejjel, és 6 dkg kristálycukorral kikeverjük a pudingport. A felforrt tejbe öntjük, és 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
- A puha margarint a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az áttört gesztenyemasszát, rumot és a diót. Alaposan összekeverjük, majd robotgéppel a meleg pudingot is hozzákeverjük 3-4 részletben. Kihűtjük.
- Ha a tortalap és a krém is kihűlt, a tortalapot ketté vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A külsejét is bevonjuk.
- Az étcsokoládét felolvasztjuk, és rácsorgatjuk a torta tetejére mintákat rajzolva.
- Hűtőbe tesszük egy éjszakára.
- Szeletelve tálaljuk ezt a nagyon finom süteményt.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 28
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 18
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 4022
- Feltöltés dátuma: 2013. november 30.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Gonoszka1
428 recept
Édesanyám névnapjára készítettem a tonhalas-krémsajtos saláta, és a tormás sonkatekercs egyszerűen mellé. Édesanyám kívánsága volt, hogy valamilyen gesztenyés tortát készítsek. Így ezt a nagyon finom tortát készítettem el. Azokkal a hozzávalókkal, amelyekkel én készítettem, az elpárolgást beleszámítva 100 gramm 306 kalóriát tartalmaz.