r
Nosalty Logó

Diós-fahéjas muffin

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Sziszi
Diós-fahéjas muffin
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához

A mázhoz

598
Kalória
10g
Fehérje
55.3g
Szénhidrátok
39.1g
Zsír
35.5g
Víz
90g
Koleszterin
2.5g
Rost
29.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír

A tésztához

A mázhoz

Összesen 413 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    489.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    93 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    234 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55.3 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    35.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    244 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    231 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    156 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 598 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    234.5 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    77 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2939.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    558 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    301 mg
  • Foszfor
    1405 mg
  • Nátrium
    535 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    331.9 g
  • Cukor
    176 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1462 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    264 micro
  • Kolin:
    523 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1384 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    933 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 3584 kcal
  • 7% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 28% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    26.9 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    62 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    337.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    24.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    168 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    107 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 413 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a fele cukorral kemény habbá verjük.
  2. A tojássárgákat a cukor másik felével fehéredésig verjük, majd hozzádolgozzuk az olvasztott vajat.
  3. A sárgás, margarinos keverékhez először hozzákeverjük a diót és a fahéjat.
  4. A sütőport belekeverjük a liszbe, és ezt felváltva a tojáshabbal hozzáforgatjuk az előbb kapott maszzához. (Vigyázzunk, nehogy összetörjük a tojáshabot, nem kell sokat kevergetni.)
  5. A muffinformákat (12 db) kibéleljük, és mindegyik mélyedésbe 2 ek tésztát teszünk.
  6. Először közepes, majd félidőtől kis lángon kell sütni kb. 25 percig.
  7. A máz:
  8. Néhány ek porcukorhoz ízlés szerint keverünk fahéjat (én kb. 4 tk-t szoktam), és teáskanalanként adagolva a forró vizet kikeverjük a mázat, ami akkor jó, ha a cukor felolvadt már, de mégsem túl folyós. (Kb. 5 perc körül kell keverni.)
  9. Ha megsültek a muffinok, és kicsit meghűltek már, bevonjuk őket a fahéjas cukormázzal, amit szabad levegőn hagyunk rajtuk megdermedni. (A muffinokat száraz helyen tároljuk, inkább egy tálcán, különben a cukormáz megpuhulhat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Valami diós fahéjas ízvilágot szerettem volna, és ez a recept sült ki belőle. Egy általam rendszeresen sütött muffinrecept átvariálása.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Pozsonyi kocka

A mákimádatom szinte határtalan, ezért ezt a finomságot is szoktam készíteni. Ha mákról van szó, nekem jöhet reggel, délben, este, éjjel. Sok év után, lassan már férjem is megszereti ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!