Diós Babka Kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Takács Kriszti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
742
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
Összesen
2962
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 35.6 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 122 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 863 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 92 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 71 mg
-
Foszfor 261 mg
-
Nátrium 393 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 89.3 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 39.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 142 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 105 micro
-
Kolin: 95 mg
-
Retinol - A vitamin: 139 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 27 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 140 micro
Összesen
742
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 73.3 g
Zsír
-
Összesen 142.3 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 62 g
-
Koleszterin 489 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3452.1 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 370 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 284 mg
-
Foszfor 1045 mg
-
Nátrium 1571 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 357.1 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 158.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 566 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 9 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 420 micro
-
Kolin: 382 mg
-
Retinol - A vitamin: 557 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 109 micro
-
β-crypt 9 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 561 micro
Összesen
2962
kcal
- 10% Fehérje
- 49% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.6 g
Zsír
-
Összesen 16.7 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 57 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 18 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 33 mg
-
Foszfor 122 mg
-
Nátrium 184 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41.8 g
-
Cukor 9 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 66 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 49 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 65 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 13 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 66 micro
Összesen
346
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A langyos tejben egy teáskanál cukrot elkeverünk, majd beleszórjuk az instant élesztőt, és hagyjuk felfutni.
- Ezalatt a tojásokat habverő segítségével a cukorral habosra keverjük. Közben 40 g vajat megolvasztunk.
- Hozzáadjuk a lisztet és a felfuttatott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, kb. 3-4 percig. Ha összeállt a tészta, hozzáadjuk a megolvasztott vajat, majd 10 percig dagasztjuk. Mikor kész, kézzel kicsit átgyúrjuk, majd cipót formázunk belőle, és lefedve 60 percig kelesztjük.
- Amikor az idő lejárt, a tésztát két részre osztjuk, cipót formálunk belőlük, és még 20 percig letakarva kelesztjük.
- A diót ezalatt apróra szeleteljük.
- Ezután a tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, amilyen vékonyra csak lehet. A maradék 20 g vaj felével megkenjük a felületét, majd megszórjuk a dió felével.
- A hosszabb oldalától indítva szorosan feltekerjük a tésztát, majd hosszában félbevágjuk. A tészta belsejét felfelé fordítva feltekerjük, mint egy kakaós csigát. Ezután a másik felét is ugyanígy feltekerjük, majd a másik csiga tetejére helyezzük.
- Ugyanezt csináljuk a másik adag tésztával is. Kerek, kis méretű, kb. 20 cm átmérőjű formába tesszük, majd még egy óráig kelesztjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 C fokra, majd 25 perc alatt készre is sütjük. Ha mindkét kalács kisült, egy evőkanál mézet leforrázunk 3 ek vízzel, és kívülről lekenjük vele a kalácsokat. Ha kihűlt, szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 60
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 10
- Össznézettség: 7426
- Feltöltés dátuma: 2021. április 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Takács Kriszti
133 recept