r
Nosalty Logó

Diós almáspite 3.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ildi71
Diós almáspite 3.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 1755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Összesen 246 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.6 g

Zsír

  • Összesen
    77.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1517.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    336 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    682 mg
  • Nátrium
    335 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cukor
    140 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    296 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    635 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    96 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    595 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    397 micro
Összesen 1755 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    102.5 g

Zsír

  • Összesen
    308.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    118 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    116 g
  • Koleszterin
    936 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6069.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    254 mg
  • Kálcium
    1342 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    367 mg
  • Foszfor
    2727 mg
  • Nátrium
    1342 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    997 g
  • Cukor
    562 mg
  • Élelmi rost
    44 mg

VÍZ

  • Összesen
    1183.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2538 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    91 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    258 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2380 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    1798 micro
  • β-crypt
    139 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1590 micro
Összesen 7013 kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    214.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    96 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.3 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    90 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    56 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A sütőporral elkevert liszttel elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, tojásokat és annyi tejföllel összegyúrjuk, hohy jól formázható tészta legyen.
  2. 1 órán át hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt az almát meghámozzuk, lereszeljük, ráfacsarjuk a citrom levét, cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük.
  3. A tésztát két részre osztjuk. Lisztezett deszkán 3-4 mm vastagsagúra kinyújtjuk. Az egyik tésztalapot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Darált dióval megszórjuk, egyenletesen elosztjuk rajta az almás tölteléket, majd a másik tésztalappal beborítjuk.
  4. Villával megszurkáljuk, megkenjük a felvert tojással és előmelegített sütőben (kb 180 fokon) megsütjük.
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 21816
  • Feltöltés dátuma: 2009. október 07.

Ajánló

Megjegyzés: A tepsi mérete: 30x40 cm

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Én a tésztához csak kb. 15 dkg porcukrot használtam és a töltelékhez sem tettem 20 dkg-ot. Túl édes lett volna.  

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A kenéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...