Diabetikus ekler fánk
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
21 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
13g disznózsír113 kcal
-
13g víz0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
0g só0 kcal
-
1g xilit3 kcal
A krémhez
A tejszínes részhez
-
63g habtejszín183 kcal
A díszítéshez
-
36 kcal
Összesen
489
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
50g diabetikus liszt165 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
100g disznózsír902 kcal
-
100g víz0 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
2g só0 kcal
-
10g xilit24 kcal
A krémhez
A tejszínes részhez
-
500g habtejszín1460 kcal
A díszítéshez
-
290 kcal
Összesen
3899
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
A tésztához
-
3.1g diabetikus liszt10 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
6.3g disznózsír56 kcal
-
6.3g víz0 kcal
-
13.8g tojás17 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.6g xilit2 kcal
A krémhez
-
1.3g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
4.2g csokoládés pudingpor16 kcal
-
25g tej14 kcal
-
1.9g xilit5 kcal
A tejszínes részhez
-
31.3g habtejszín91 kcal
A díszítéshez
-
18 kcal
Összesen
243
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 38 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 171 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 444 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 118 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 179 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.2 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 72.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 213 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 47 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 210 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 38 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
489
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 72.4 g
Zsír
-
Összesen 303.7 g
-
Telített zsírsav 148 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 99 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 20 g
-
Koleszterin 1370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3551.6 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 84 mg
-
Kálcium 947 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 172 mg
-
Foszfor 898 mg
-
Nátrium 1435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 217.2 g
-
Cukor 54 mg
-
Élelmi rost 9 mg
VÍZ
-
Összesen 577 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1705 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 376 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 130 micro
-
Kolin: 710 mg
-
Retinol - A vitamin: 1680 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 300 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 990 micro
Összesen
3899
kcal
- 6% Fehérje
- 18% Szénhidrát
- 26% Zsír
- 49% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 19 g
-
Telített zsírsav 9 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 86 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 222 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 5 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 56 mg
-
Nátrium 90 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.6 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 36.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 107 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 23 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 44 mg
-
Retinol - A vitamin: 105 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 19 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 62 micro
Összesen
243
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 dkg finomliszt
-
10 dkg disznózsír
-
1 dl víz
-
4 db tojás
-
0.5 kk só
-
1 ek xilit
A krémhez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1.5 csomag csokoládés pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek xilit
A tejszínes részhez
A díszítéshez
-
5 dkg cukormentes csokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A zsírt, a vizet, sót, xilitet felforraljuk, levesszük a tűzről, és belekeverjük a lisztet, majd visszatesszük, és addig kavarjuk, amíg elválik a tészta az edény falától.
- Levesszük a tűzről és egyesével kézi vagy gépi habverővel hozzákeverjük az egész tojásokat (fontos, hogy egyesével).
- Krémes állagú tésztát kapunk, amit nyomózsákba töltünk, és halmokat vagy hosszúkás "csónakokat" nyomunk egy sütőpapírral bélelt tepsibe.
- Kb. 200-220 fokon megsütjük. (Tilos közben kinyitni a sütőt,mert összeesnek.)
- Amíg sül a tésztánk, elkészítjük a krémet:
- A holland kakaóport hozzáadjuk a csokoládés pudingporhoz, és beletesszük a xilitet, majd egy kevés hideg tejjel csomómentesre keverjük.
- Közben felforraljuk a tejet, a csomómentesre kevert pudingos-kakaós keveréket beletesszük, és felfőzzük (ügyelve arra, hogy ne főzzük túl sokáig, mert a keményítő szerkezete széteshet, és akkor nem lesz kemény a krém).
- A kisült fánkok tetejét levágjuk, és a meleg krémet az alsó részbe töltjük.
- Közben a felső részre elkészítjük a díszítést úgy, hogy megolvasztjuk gőz fölött az update csokoládét, majd zacskóba tesszük, és kicsit lyukat szúrva rajta, kidíszítjük a fánkok "sapkáját".
- Ezután felverjük kemény habbá a tejszínt, és amikor teljesen kihűltek a csokoládés krémmel megtöltött fánkok, akkor nyomózsákkal tejszínt rakunk bele, és rátesszük a "sapkákat".
- Ezután tálaljuk a fánkokat, ebből a mennyiségből kb. 8 db fánk lesz.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 63
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 4
- Össznézettség: 5228
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 26.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Diabetikus ekler fánk, amelynek a szénhidráttartalma 50 %-kal csökkentve van, ugyanis cukor helyett természetes édesítőszerrel készült, és szénhidrátcsökkentett lisztkeverék a tésztája.