Datolyás-gesztenyés csirkemáj
cukrot taratalmaz
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
637
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
Összesen
2547
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 35.7 g
Zsír
-
Összesen 43.5 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 18 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 497 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1618.9 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 89 mg
-
Kálcium 56 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 54 mg
-
Foszfor 559 mg
-
Nátrium 842 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.8 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 154.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 4137 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 21 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 29 mg
-
D vitamin: 16 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 751 micro
-
Kolin: 293 mg
-
Retinol - A vitamin: 4124 micro
-
α-karotin 14 micro
-
β-karotin 143 micro
-
β-crypt 15 micro
-
Likopin 50 micro
-
Lut-zea 42 micro
Összesen
637
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 142.8 g
Zsír
-
Összesen 174.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 70 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 30 g
-
Koleszterin 1989 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6475.5 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 356 mg
-
Kálcium 224 mg
-
Vas 53 mg
-
Magnézium 217 mg
-
Foszfor 2235 mg
-
Nátrium 3367 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 99.3 g
-
Cukor 59 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 618.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 16549 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 85 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 117 mg
-
D vitamin: 64 micro
-
K vitamin: 39 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 9 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 67 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 3005 micro
-
Kolin: 1171 mg
-
Retinol - A vitamin: 16494 micro
-
α-karotin 55 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 59 micro
-
Likopin 200 micro
-
Lut-zea 168 micro
Összesen
2547
kcal
- 14% Fehérje
- 10% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 60% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Szelén
-
Kálcium
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.5 g
Zsír
-
Összesen 16.4 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 188 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 610.9 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 21 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 211 mg
-
Nátrium 318 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9.4 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 58.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1561 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 284 micro
-
Kolin: 110 mg
-
Retinol - A vitamin: 1556 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 54 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 19 micro
-
Lut-zea 16 micro
Összesen
240
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- Megmossuk a csirkemájat, miután lecsöpögött és száraz, kicsit szétszedegetjük, hogy ne legyenek olyan nagy darabok, simán kézzel. Megszórjuk majorannával és szerecsendióval, jól elkavarjuk (én nem rakok hozzá sót, mert a bacon amúgy is sós, de aki szeretne, az rakjon hozzá).
- Leterítjük a bacont (én kettőt-hármat szoktam egymás mellé letenni, attól függően, mekkora darabokban hagytam a májat), és a máj mellé rakunk egy-két datolyát vagy gesztenyét, és szépen feltekerjük.
- Jénaiba beletesszük őket szépen egymás mellé. Rácsurgatunk két kanál mézet a tetejére, hogy a sós-édes ízek jól összeérjenek.
- Ha már az összes májat feltekertük, és lecsurgattuk mézzel, lefedjük alufóliával, és hagyjuk sülni. Kb. 15-20 perc, utána leszedjük az alufóliát, és ha szép ropogós a bacon, akkor kivesszük és hagyjuk hűlni. Jó étvágyat hozzá!
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 40 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 47
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 1947
- Feltöltés dátuma: 2015. január 21.
Ajánló
Bárkinek, aki szereti az édes és sós ízeket, aki a májat... mi nagyon szeretjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
NS
17513 recept
Már untam a sima baconös csirkemájat, karácsonyra szerettem volna valami újat, valami finomat :D