r
Nosalty Logó

Datolyás-csokis muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
HN.Erika
Datolyás-csokis muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 307 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.9 g

Zsír

  • Összesen
    30.5 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    127 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1534.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    398 mg
  • Nátrium
    557 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    82 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    98.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    91 mg
  • Retinol - A vitamin:
    136 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 949 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    59.6 g

Zsír

  • Összesen
    122 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    510 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6137.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    132 mg
  • Kálcium
    1669 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    1591 mg
  • Nátrium
    2229 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    571.3 g
  • Cukor
    327 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    395.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    555 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    161 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    544 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    152 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    729 micro
Összesen 3789 kcal
  • 5% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    495.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    135 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    38 mg
  • Foszfor
    128 mg
  • Nátrium
    180 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 307 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet összeszitáljuk a sütőporral és a szegfűszeggel. A datolyát felaprítjuk, majd beáztatjuk a barackpálinkába.
  2. Csokit a vajjal felolvasztjuk, kihűtjük.
  3. Tojássárgáját felverjük a cukorral, hozzáadjuk a vaníliát, langyos csokit, majd belekanalazzuk felváltva a kefirt és a lisztes keveréket.
  4. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a masszához, végül a lecsepegtetett datolyát.
  5. A tésztát a szilikonos formába kanalazzuk, 3/4-ig töltjük, mert nőni fog. 180 fokra előmelegített, légkeverős sütőben kb. 25 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 1944
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
HN.Erika 7 recept

 Kedveskedni akartam a családnak, de végül nekik nem jutott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...