r
Nosalty Logó

Datolyás banánkenyér

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
La fée de cuisine
Datolyás banánkenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 316 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    184 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    391.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    198 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    340 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    94 micro
  • Kolin:
    97 mg
  • Retinol - A vitamin:
    332 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    160 micro
Összesen 861 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    51.7 g

Zsír

  • Összesen
    187.5 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1565.9 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    238 mg
  • Foszfor
    793 mg
  • Nátrium
    171 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.9 g
  • Cukor
    200 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    297.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1358 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    378 micro
  • Kolin:
    387 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1329 micro
  • α-karotin
    48 micro
  • β-karotin
    338 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    642 micro
Összesen 3438 kcal
  • 5% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    17.2 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    68 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    73 mg
  • Nátrium
    16 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    125 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    122 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 316 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt 160 fokra előmelegítjük.
  2. Egy keverőtálba kimérjük a lisztet, az élesztőt, a fahéjat, a cukrot és a vajat. Ehhez hozzáadjuk a két tojást, majd 2 teáskanálnyi mézet.
  3. A banánokat felkarikázzuk, majd egy villa segítségével pépesítjük. A datolyát kimagozzuk, majd apró darabokra szeleteljük. A gyümölcsöket is a keverőtálba tesszük, és 3 percig közepes sebességen összedolgozzuk.
  4. Amikor a tésztát simára kevertük, a kivajazott és lisztezett formába töltjük. A tetejét a durvára vágott dióval hintjük meg.
  5. Körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. 15 percre hideg helyre tesszük, hogy kihűljön. Tálaláskor 1 teáskanálnyi mézet csurgatunk a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 1295
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
La fée de cuisine 122 recept

Véleményem szerint ez a tökéletes felhasználása a már túlérett banánoknak. Nagyon egyszerűen elkészíthető. Ez a banánkenyér "nedves" és mennyei ízű. 

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...