Darabos paradicsom télire tartósítószer nélkül
cukormentes
laktózmentes
gluténmentes
tejmentes
tojásmentes
Iluska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7 g
Zsír
-
Összesen 1.6 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 404.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 80 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 88 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 40 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.1 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 756.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 336 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 110 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 63 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 120 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 808 micro
-
β-karotin 3592 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 20584 micro
-
Lut-zea 984 micro
Összesen
144
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.1 g
Zsír
-
Összesen 4.8 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1214.7 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 240 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 264 mg
-
Foszfor 576 mg
-
Nátrium 120 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 93.4 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 29 mg
VÍZ
-
Összesen 2268.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1008 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 329 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 190 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 360 micro
-
Kolin: 161 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 2424 micro
-
β-karotin 10776 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 61752 micro
-
Lut-zea 2952 micro
Összesen
432
kcal
- 1% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 0% Zsír
- 95% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Vas
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 0.9 g
Zsír
-
Összesen 0.2 g
-
Telített zsírsav 0 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 0 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 50.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 10 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 24 mg
-
Nátrium 5 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.9 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 94.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 8 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 7 mg
-
Retinol - A vitamin: 0 micro
-
α-karotin 101 micro
-
β-karotin 449 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 123 micro
Összesen
18
kcal
Hozzávalók
-
2.4 kg paradicsom
Elkészítés
- Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot, és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk kb. 15-20 percen át. Kinyitjuk a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni teljesen.
- Az üvegek kihűlése után a paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Kisebb darabokra vagdaljuk
- Teleszedjük a darabolt paradicsommal.
- Egy magasabb fazék aljára újságpapírt teszünk, és az üvegeket beleállítjuk. Annyi vizet engedünk rá, hogy az üvegek harmadáig érjenek. Elkezdjük lassú tűzön felmelegíteni, és mikor gyöngyöző vizet észlelünk, rátesszük a fazék tetejét, és így mérsékelten épp, hogy gyöngyözzön a víz 15 percig hagyjuk.
- Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel, és belehelyezzük a fazekat, a fedél maradjon rajta. A tetejére teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. (Az üvegeket a fazékban hagyjuk kihűlni, másnapig ) majd hűvös, végleges helyére visszük. Jó étvágyat!!
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 4731
- Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
-
Speciális étrendek:
- gluténmentes ,
- cukormentes ,
- tejmentes ,
- tojásmentes ,
- laktózmentes ,
- vegán
-
Speciális étrendek:
Iluska
1103 recept
Én a kertből szedem a paradicsomokat, és most itt 4 üvegre valót szedtem, több mint kettő kilónyi mennyiség volt beérve egyszerre. Nagyon finom, édes paradicsomjaim vannak, télen csak lemegyek a pincébe, és onnan hozom az ételek elkészítéséhez.... :-)))