r
Nosalty Logó

Darabos paradicsom télire tartósítószer nélkül

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Iluska
Darabos paradicsom télire tartósítószer nélkül
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 432 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
Összesen 18 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    1.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    404.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    88 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    756.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    110 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    63 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    120 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    808 micro
  • β-karotin
    3592 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20584 micro
  • Lut-zea
    984 micro
Összesen 144 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.8 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1214.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    240 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    576 mg
  • Nátrium
    120 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    2268.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1008 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    190 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    360 micro
  • Kolin:
    161 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2424 micro
  • β-karotin
    10776 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    61752 micro
  • Lut-zea
    2952 micro
Összesen 432 kcal
  • 1% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 0% Zsír
  • 95% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    0.9 g

Zsír

  • Összesen
    0.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    24 mg
  • Nátrium
    5 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    94.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    449 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    123 micro
Összesen 18 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Jól kimossuk az üvegeket és a kupakokat, lefelé fordítva hagyjuk megszáradni. Sütőbe pakoljuk az üvegeket, a kupakot, és legalacsonyabb hőfokon (100-130 fok) sterilizáljuk kb. 15-20 percen át. Kinyitjuk a sütő ajtaját, és hagyjuk kihűlni teljesen.
  2. Az üvegek kihűlése után a paradicsomokat jól megmossuk, az esetleges hibákat kivágjuk belőle. Kisebb darabokra vagdaljuk
  3. Teleszedjük a darabolt paradicsommal.
  4. Egy magasabb fazék aljára újságpapírt teszünk, és az üvegeket beleállítjuk. Annyi vizet engedünk rá, hogy az üvegek harmadáig érjenek. Elkezdjük lassú tűzön felmelegíteni, és mikor gyöngyöző vizet észlelünk, rátesszük a fazék tetejét, és így mérsékelten épp, hogy gyöngyözzön a víz 15 percig hagyjuk.
  5. Végül egy mélyebb tálat kibélelünk pléddel, és belehelyezzük a fazekat, a fedél maradjon rajta. A tetejére teszünk plédet, jól bebugyoláljuk. (Az üvegeket a fazékban hagyjuk kihűlni, másnapig ) majd hűvös, végleges helyére visszük. Jó étvágyat!!
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 4743
  • Feltöltés dátuma: 2022. szeptember 02.

Receptkategóriák

Én a kertből szedem a paradicsomokat, és most itt 4 üvegre valót szedtem, több mint kettő kilónyi mennyiség volt beérve egyszerre. Nagyon finom, édes paradicsomjaim vannak, télen csak lemegyek a pincébe, és onnan hozom az ételek elkészítéséhez.... :-)))

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...